AKP’de seçim kazanı ısınıyor

AKP`de üçüncü dönemini tamamlayan Mehmet Daniş`in aday olmayacak olması partilileri hareketlendirdi. Aday adayları yavaş yavaş nabız yoklamaya başlarken, isimler de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Bir önceki seçimde en yakın rakibi CHP ile olan makasın iyice daralması, 2015 seçimlerinde Çanakkale genelinde birinciliği kaptırma tehlikesi de partiyi hareketlendiriyor....

926
Genelin iktidarı, yerelin muhalefeti AKP`de seçim kazanı ısınmaya başladı. Son kongresiyle yönetim değişikliği yaşayan AKP`de, dümene Avukat Erdener Can geçti. 2002 yılından bu yana milletvekilliği yapan Mehmet Daniş`in tüzük gereği aday olamayacak olması, parti içinde milletvekilliği adaylarını hareketlendirdi. AKP`nin diğer vekili İsmail Kaşdemir`in ise görev süresi boyunca gösterdiği performansı, kent gündemine ilişkin yetersiz müdahaleleri ve parti içinde ağırlığının olmadığı yönündeki değerlendirmelerle aday olması beklenmiyor. Seçimlerde çıkaracağı 4 adaylık koltuğunun da boş olması, birçok ismin “Bu yarışta ben de varım” demesine neden oluyor. 2015 seçimleri ile birlikte ülke genelinde seçim sonuçları ne olursa olsun, büyük değişimlerin yaşanacağı belirtileri seçimlerin heyecanının da yüksek olmasına neden oluyor.
 
Kutlu kesin gibi!
İl başkanlığı seçimlerinde tekrar aday olmayan AKP`nin eski il başkanı Muzaffer Kutlu`nun milletvekilliğini düşündüğü biliniyor. İl başkanlığı sürecinde çok da başarılı bir performans sergileyemeyen Kutlu`nun vekilliğine parti tabanı tarafından sıcak bakılmasa da Ankara`daki ilişkileri itibariyle Kutlu`nun 1`inci sıraya oturacağı iddiaları konuşuluyor.
 
Sürpriz ve etkili isim Bülent Biçer
Ersümerli ANAP döneminin etkili isimlerinden, partide GİK üyeliği ve Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevlerinde de bulunan Bülent Biçer`in AKP`den aday adaylığına yeşil ışık yaktığı gözlemleniyor. Kentin ekonomik ve siyasi hayatının sevilen isimlerinden biri olan Bülent Biçer`in, aday adaylığını açıklaması ile parti içindeki dengeleri değiştirebileceği tahmin ediliyor.
 
Aday bolluğu var
CHP`de önseçim yapılmasına kesin gözüyle bakılırken, AKP`nin geçen seçim olduğu gibi yine temayül yoklaması yapabileceği ileri sürülüyor. Parti içinde ziyaretlerini artırandan, nabız yoklayanına kadar çok sayıda ismin milletvekilliği hayalini kurduğu biliniyor. İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu`nun da aralarında bulunduğu, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak, Yeşim Karadağ, Murat Efe, Kamil Ali Aşkın, Müjdat Kuşku, Sebahattin Güner, Biga`nın eski Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İl Genel Meclisi eski Başkanı Ali Rıza Tekin, Ahmet Yonar, Erdoğan Madak, Kamil Özer, Seyfullah Ekşi, Hüseyin Yıldırım, Kazım Çalışkan, Davut Gazi Benli gibi isimlerin aday adaylığını düşündüğü tahmin ediliyor.
Paylaş