AKP’de “GİDER” sesleri...

Çanakkale`de uzun yıllar Tarım İl Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan ve geçtiğimiz günlerde görevinden emekliye ayrılan Ayhan Gider, AKP`den aday adayı olacağını açıkladı. Resmi açıklamasını Cuma günü parti il merkezinde yapmaya hazırlayan Gider, İl Özel İdaresi`ndeki başarılı çalışmaları ile tanınıyor.

1021
 
 
Çanakkale`de Ziraat Mühendisi olarak başladığı memuriyet hayatında başarılı çalışmaları ile hızla yükselen ve Tarım İl Müdürlüğü ardından da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yapan Ayhan Gider, 2015 seçimleri için iktidar partisi AKP`den aday adayı olmaya karar verdiğini açıkladı. İl Özel İdaresi`ndeki başarılı çalışmaları ile tanınan, özellikle kentin bir değeri haline gelen GESTAŞ`ın kuruluş sürecinde önemli katkılar sağlayan ve kent kamuoyu tarafından sevilen bir isim olan Gider`in parti tabanından gelen baskılar sonrası aday olmaya karar verdiği öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılma kararı alan ve siyaseti düşünmediğini açıklayan Gider`in, 10 yıldır görevi gereği ilişkide olduğu birçok ilçeden, “Milletvekili ol” baskısının yoğunlaşması üzerine aldığı aday adaylığını kararını önümüzdeki günlerce açıklayacağı öğrenildi. Kentin sevilen bürokratları arasını adını yazdıran İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Ayhan Gider`in Cuma günü saat 15`te parti il binasında başvurusunu yapacağı öğrenildi.
 
Gazetemizi ziyaret etti
AKP`den aday adaylığı kararını veren İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Ayhan Gider, dün gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Aynur Ganiler ile bir süre sohbet eden Gider, aday adaylığı kararını ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini paylaşırken, ülke ve kent gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.
Paylaş