Akkuş’a ‘Aday ol’ baskısı

AKP Milletvekili Mehmet Daniş`in danışmanlığını yapan, daha önce hem parti teşkilatında çeşitli görevler alan hem de Çanakkale Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü yapan Mahmut Akkuş`a parti tabanından “Kepez`e aday ol” baskısı yapıldığı ileri sürüldü. Aday adayları bol olan Kepez`de Akkuş`a yapılan bu baskının nedeninin ise mevcut adaylarla başarıya ulaşılamayacağı düşüncesinden kaynaklandığı ileri sürülüyor.

1638
AKP teşkilatında “Mahmut Akkuş” sesleri yükselmeye başladı. Kepez`de işinin zor olduğunu bilen parti tabanı, Milletvekili Mehmet Daniş`in danışmanlığını yapan Mahmut Akkuş`un bu işin üstünden gelebileceğine inanıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Danışma Kurulu toplantısı kulisleri, Daniş ve Çanakkale iddialarını bir kenara bırakıp, Mahmut Akkuş ve Kepez üzerinde yorumlarına sahne oldu. Mevcut aday adaylarının bolluğu ile gündeme gelen Kepez konusunda görülen o ki, talip olanlara rağmen, tabanın sesi daha güçlü çıkıyor. Bunun son örneği ise Danışma Kurulu toplantısında görüldü. Akkuş`a “Kepez`den aday ol” teklifi çok sayıda parti üyesi tarafından geldi
 
Akkuş ısrarı neden?
Bilindiği gibi Kepez`de AKP aday adayı olan, olmayı düşünen çok sayıda isim mevcut. Bu kadar aday bolluğunun(!) arasında Mahmut Akkuş`a olan ısrar, kafalarda “mevcut adaylara dair bir güvensizlik mi?” sorusunu oluşturdu. Kepez Belde Başkanı Ülkü Ay`ın da aday adaylığını açıklamasına rağmen böylesi bir baskının yarattığı soru işaretleri Kepez`de işlerin AKP açısından hiç de kolay olmadığını gösteriyor. Akkuş`un bürokrasi tecrübesi ve Ankara bağlantılarının Kepez`de artı bir propaganda malzemesi olduğu gerçeğinden hareketle yapılan “Aday ol” baskısı karşılık bulur mu bilinmez ama, kesin adaylık açıklamasına kadar teşkilat tabanının Akkuş ısrarının süreceği tahmin ediliyor.
 
Akkuş kararsız!
Son dönemde Valilik Özel Kalem Müdürlüğü gibi zor bir görevi yerine getiren, ardından milletvekilliği danışmanlığı görevini yürütmeye başlayan Akkuş`un yakın çevresine “Hazır değilim” dediği öğrenilirken, bu tekliflere soğuk bakmadığı anlaşılıyor. Akkuş, teklifleri değerlendirip, kabul etme noktasına gelirse Kepez`de AKP açısından yeni bir heyecan yaratacağı da kulislerde konuşuluyor.
Paylaş