Akil İnsanlar, tam kadro geliyor

Akil İnsanlar, 28 Nisan Pazar günü (yarın) Çanakkale’de bir dizi temas ve toplantı yapacak. Tam kadro geleceği öğrenilen Akil İnsanlar, barışa gidilen süreçte halkın beklentilerini öğrenecekler.

Öte yandan protesto yapılacağı iddiaları da kentte konuşulmaya başladı. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “Bu süreçte parti olarak protesto gibi bir politikamız yok” dedi. Karagöz, kimsenin kendi çıkarlarına CHP’yi alet etmemesini istedi

1305
Akil İnsanlar, yarın Çanakkale’ye geliyor. Geçtiğimiz günlerde Akil İnsanlar Grup Başkanvekili Prof. Dr. Mithat Sancar ve gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, Çanakkale’ye gelerek kentte bir dizi temasta bulunmuş, yarınki toplantı için ön çalışma yapmışlardı. Bu çalışmaların ışığında Çanakkale programlarını hazırlayan Akil İnsanlar, tam kadro yani Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan başkanlığında, Prof. Dr. Mithat Sancar, Yakup Levent Korkut, Mustafa Armağan, Ali Bayramoğlu, Ahmet Gündoğdu, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit ve Yücel Sayman’dan oluşan 9 kişilik ekip Çanakkale’ye geliyor. Akil İnsanlar Marmara heyeti, ön çalışmanın ardından yarın sabah saatlerinde Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna ile bir araya gelecekler. Basınla kahvaltıda buluşmaları beklenen Akil İnsanlar, Esenler Mahallesi’nde halkla bir araya gelecek. Akıl İnsanlar yarın öğlenden sonra Kolin Otel’de STK temsilcileri ile bir araya gelecekler. Toplantının ardından bir şehir turu yapmayı planlayan Akil İnsanlar, aksam saatlerinde ise yerel bir televizyon kanalında programa katılacaklar.
Protesto iddiaları yankı uyandırdı
Akil İnsanları protesto etmeyi amaçladığı ileri sürülen bazı kesimlerin CHP’nin de bu protestocu grup içinde yer aldığı iddiaları sert tepki gördü. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP’nin böyle bir politikası olmadığını ifade ederek, kimsenin kendi çıkarlarına CHP’yi alet etmemesini istedi. Karagöz, “Partimizin bu süreçte böyle bir politikası yoktur. CHP olarak biz, barışa karşı değiliz. Ancak süreç hakkında da doğru bilgilendirilmek istiyoruz. Partimizin bu sürece bakışı gerek genel merkezimizin gerekse sayın Genel Başkanımızın açıklamaları ile ortadadır. Bunun aksine bur tutum içinde olmamız mümkün olmadığı gibi, Akil İnsanları protesto edeceğimiz yönündeki söylentiler ise gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.
Paylaş