AKÇANSA’dan iftar

Çimento sektörünün lideri Akçansa iftar yemeği verdi...

494
Kolin Otel’deki geleneksel iftar yemeğine Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Mehmet Göçmen, Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, Akçansa Çanakkale Çimento Fabrika Müdürü Ali Kipri, Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, Defterdar Sacide Şakar, Çanakkale Baro Başkanı Av. Tülay Ömercioğlu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Salih Yıldız, siyasetçiler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Lüks otellerde verilen iftar yemeklerine katılmayacağını bildiren Vali Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da iftar yemeğine katılmadı.
 
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında verilen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal; “9 milyon tona varan çimento üretim kabiliyeti ile Türkiye ölçeğiyle ve dünyada rekabet edeceği ölçekte önemli bir kuruluştur Akçansa. Pazar yapısının değişkenliği, rekabet koşullarını koruma hedefiyle yaratıcı ve değer yaratan yaklaşımı öne çıkartan farklı ürünlerle pazarda yeni yaklaşımlara yol açacak, fırsat verecek imkanlara ulaşmak gayretindeyiz. Elbetteki vizyonumuzda global ölçekte etkin büyüme ve başarılarımızı tüm sınırların ötesinde gelişerek ilerleme olarak tanımlıyoruz. Önemli bir enerji yoğun sektördür çimento sektörü ve bu anlamda sürdürebilirliğe yapacağımız katkılar adına her açıdan enerji ihtiyaçlarımızı daha verimli ve etkin çözümler bularak geliştirmeye gayret ediyoruz” dedi.
 
Atık ısı geri kazanım projesinin Türkiye adına en iyi uygulamalardan biri seçildiğini ifade eden Gürdal; “Çok önemli bir değer olan Çanakkale fabrikamızdaki atık ısı geri kazanım projemiz bu yıl RİO’da 20 yıl sonra tekrarlanan ve dünya liderlerinin bir araya geldiği toplantıda Türkiye adına en iyi uygulamalardan biri olarak seçilmiştir. Türkiye’yi gururla temsil etmiştir. Bu değerli tesisler, bizler açısından ülkemize ekonomik anlamda değer yaratmak, ihracatta liderliğimizi pekiştirebilmek ve Türkiye’de inşaat sektöründe gelişen sanayi ve endüstriye cevap verebilmek adına büyük bir değer yaratmaktadır. Bu yılı da yeni başarırla imza atarak tamamlama arzusundayız” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş