havadurum

Ak Partili Gider, "Yanan her bir ağaç, her bir yabani hayvan için üzgünüz"

Çanakkalelileri derinden sarsan ve büyük hasarlar bırakan yangınlar, üç günün ardından kontrol altına alındı. İlk günden itibaren olayın takipçisi olan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangından etkilenen köyleri ziyaret ederek yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

544

Pazar gününden itibaren başlayan yangınlar, Çanakkale`yi etkisi altına alarak birçok köye zarar verdi. Kontrol altına alınan yangının ardından, büyük zararlara yol açtığı gözlemlendi. Pazar günü ortaya çıkan yangının ardından, sürecinin başından itibaren takipçisi olan ve yangından etkilenen köyleri ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; "En büyük tesellimiz, hiçbir hemşerimizin burnunun dahi kanamamış olması" şeklinde konuştu.

"Yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz"
Üç gün boyunca Çanakkale`yi etkisi altına alan yangının ardından, can kaybının olmamasının yanı sıra birçok ağaç, hayvan, ev hasar gördü. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangından zarar gören köyleri ziyaret etti. Kurşunlu ve Kemel`de incelemelerde bulunarak, yangında en çok zarar gören çiftçilerle bir araya gelen Milletvekili Gider; "Burada çiftliklerde, damlarda bulunan çok sayıda besi hayvanı maalesef yangın nedeniyle öldü. Çiftlik sahibi hemşerilerimizle görüştük. Yaşanan durumun nasıl bir üzüntüye yol açtığının farkındayız. Ancak en büyük tesellimiz, hiçbir hemşerimizin burnunun dahi kanamamış olması. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangını sona erdirmeye uğraşıyor. Sahada canını dişine takarak, alevlerin ortasında mücadele eden görevlilerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri her türlü desteği sağlıyor. Yanan her bir ağaç, her bir yabani hayvan için üzgünüz. Daimi suretle yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz. Daha önce de söylediğim gibi, tüm hemşerilerimiz sağ salim bir şekilde yuvalarına geri dönene kadar buradayız. Vatandaşlarımızın gördüğü zararı telafi konusunda, devletimiz üzerine düşeni yapacaktır" ifadelerini kullandı.
(Atilla Akın)

Paylaş