havadurum

AK Parti Çanakkale’de TOKİ Müjdesi Verdi

Karabiga’da TOKİ, Taş Mektep ve Özel Bakım Merkezi’ni ziyaret eden AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale için yeni bir TOKİ projesi müjdeledi ve yerel seçimlerde AK Parti belediyeciliğinin farkını göstereceklerini söyledi.

830

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Karabiga’da bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirdi. Gider, beldede yapımı devam eden TOKİ konutlarını inceledi ve Çanakkale için yeni bir TOKİ projesi hazırlandığını müjdeledi. Gider, yerel seçimlerde de Çanakkale’nin AK Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyledi.

"TOKİ konutları Karabiga’ya canlılık getirdi"

Gider, Karabiga’da yapımı devam eden 50 konutluk TOKİ projesini yerinde inceledi ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gider, bu projenin Karabiga’da son 5 yıldır ikamet eden ve evi olmayan vatandaşlar için yapıldığını belirtti. Gider, ayrıca Çanakkale için de yeni bir TOKİ projesi hazırlandığını açıkladı. Gider, “Karabiga’da verdiğimiz müjdenin özelliği şuydu, bu TOKİ’ler için Çanakkale çapında kura çekildi. İhtiyaç sahipleri için yapıldı.” dedi.

Karabiga’da hizmet atağı

Gider, Karabiga’da TOKİ konutlarının yanı sıra diğer hizmetleri de anlattı. Gider, beldede doğalgazın da verildiğini, alt yapının da yenilendiğini söyledi. Gider, Çanakkale Savaşları döneminde hastane olarak kullanılan ve restore edilen Taş Mektep’i de ziyaret etti. Gider, burada etüt çalışması yapan öğrencilerle bir araya gelerek oyuncak hediye etti. Gider, “Taş Mektep çok güzeldi, etüt merkezi olarak düzenlendi. Çok güzel yapılmış, aslına sadık kalmışlar. Gençlerimiz de orayı kullanıyor, atıl kalan bir yer değil.” diye konuştu. Gider, ayrıca engelli bireylere hizmet veren Karabiga Belediyesi Özel Bakım Merkezi’ni de ziyaret etti. Gider, burada hastalarla sohbet ederek yılbaşını kutladı. Gider, “Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Para ile pulla çözülecek bir iş değil. Burayı belediyemiz yönetiyor ama her hasta başına devlet belediyeye ödeme yapıyor. Bunun en büyük faydası orada yakını olan kişiler.” dedi.

"Yerel seçimlere hazırız"

Gider, Karabiga’da yaptığı ziyaretlerin ardından yerel seçimlere de değindi. Gider, önümüzdeki seçimde Çanakkale’nin AK Parti belediyeciliği ile tanışacağını söyledi. Gider, “Önümüzde seçim var. Çanakkale TOKİ’ye bile ihtiyaç duymadan çok güzel şehirleşebilecek bir yer. Belediye seçiminden sonra güzel bir yönetim değişikliği olacağını biliyoruz, ümit etmenin ötesinde. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak.” diye konuştu. Gider, Karabiga esnafını da ziyaret ettikten sonra Biga Gençlik Kolları Yönetimi ile düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Biga’ya gitti. Gider’e, ziyaretlerinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de eşlik etti.

(Erhan Taylan)

Paylaş