havadurum

Aile Sağlığı Merkezi`nde tedirgin bekleyiş

Başta Fevzipaşa ve Namık Kemal Mahalleleri olmak üzere Kemalpaşa, İsmetpaşa mahalle sakinlerine sağlık hizmeti veren Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi üzerindeki karabulutlar dağılmıyor. Aile Hekimleri, kira sözleşmesindeki bir madde nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyorlar.

808
Günde 200 hastaya bakılan, Fevzipaşa Mahallesi başta olmak üzere Namık Kemal, Kemalpaşa, İsmetpaşa mahallesi sakinlerinin akın ettiği Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi`nde hekimlerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Geçtiğimiz yıl Lise olacağı iddiası ile gündeme gelen uzun süre kira kontratı yenilenmeyen merkez de şimdide yenilenen kontrattaki belirsizlik Aile Hekimlerinin huzurunu kaçırıyor.
 
“Okul için boşaltılmak istenmişti”
Bölgede uzun süren emeklerle hazırlanan Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi`nin geçtiğimiz yıl başına gelen ve bir anda 8 bin kişiyi sağlık hizmetinden yoksun bırakacak karar uzun süre gündemi meşgul etmişti. 4+4+4 eğitim siteminde yaşanan aksaklık nedeniyle bir eğitim kurumunun sağlık merkezine taşınacağı iddiası halkın tepkisine neden olmuştu. Mahalle halkı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ısrarları sonucu geri adım atılmış bölgedeki vatandaşlar ve Aile Hekimleri rahat nefes almışlardı.
 
“İlginç Madde”
Ancak bu huzur kısa sürdü. 1 Ocak2013 tarihinde yenilenen kira kontratında yer alan bir madde hekimleri zor durumda bırakıyor. Protokolün sözleşme süresi kısmında yer alan “Bu protokolün süresi İl Encümeninin 25 Aralık 2012 tarih ve 2012/411 sayılı karara gereğince 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ve İl Genel meclisinin bu taşınmazla ilgili aksine bir karara alıncaya kadara geçerli olacaktır” ibaresi hekimleri endişeye sevk ediyor. Her an çıkarılacakmış psikolojisi ile çalışmak zorunda bırakılan Aile Hekimleri de durumun bir an önce düzeltilmesini istiyorlar. 8 bin kişiye sağlık hizmeti verilen merkezde yaşanan bu gelişmeler halkı da büyük ölçüde etkiliyor. Vatandaşlarda rahat ve huzurlu bir ortamda sağlık hizmeti almak istediklerini ifade ederken, sorunun bir an önce çözülmesini istediklerini ifade ettiler.
Paylaş