Ağaç katliamına vatandaş tepkili

Esenler Mahallesi İstek Sitesi 2. Ada Orkide Apartmanı sakinleri hemen önlerinde bulunan 20 yıllık çam ağacının kesilmesine sert tepki gösterdiler. Vatandaşlar gölgesinde serinledikleri ağacın kesilmesine bir anlam veremediklerini ifade ettiler...

615
 
Çanakkale de ağaç katliamı hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğiz günlerde barlar sokağı olarak bilinen bölgede inşaatı yeni tamamlanmış apartmanın arkasındaki genç ağaçların kesilmesine bir yenisi daha eklendi. Bu sefer Esenler Mahellesi’nde 20 yıllık çam ağacı kesildi. Olaya üzüldüklerini ifade eden vatandaşlar “Bu ağaç kesilmeyebilirdi. Köklerin den çıkarıp başka yere dikseler daha iyi olurdu” dediler.
 
“Kaldırım genişleyecekmiş”
Düzenleme çalışmaları devam eden Ahmet Piriştine Caddesinde üzerinde bulunan İstek Sitesi 2. Ada Orkide Apartmanın önündeki 20 yıllık çam ağacı bir anda kesildi. Yıllardır ağacın gölgesinde serinlediklerini ifade eden apartman sakinleri ve vatandaşlar duruma sert tepki gösterirken ağacın kesilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler. Ancak ekipler ağacı kısa sürede keserek araca yükleyerek götürdüğü ifade edildi. Vatandaşlar ağacın kaldırımın genişletilmesi çalışması kapsamında kesildiğini öğrendiklerini diğer ağaçların da kesilebileceği endişesi taşıdıklarını ifade ettiler. Yetkililere seslenen vatandaşlar “Ağaçlar kesilmeden de bu sorun halledilebilir. Farklı bir çözüm üretilmeli. Her geçen gün betonlaşan Çanakkale`de yeşile hasret kalacağız” dediler.
 
Paylaş