havadurum

AFAD başarılı öğrencileri ödüllendirdi

“Afet ve Etkinliklerden Korunma” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

1407
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 28 Şubat “Sivil Savunma Günü” ve “1-7 Mart Deprem Haftası” nedeniyle düzenlenen afet bilincini yükseltmek temalı resim ve kompozisyon yarışması ödül töreni Nedime Hanım KML Konferans Salonu`nda gerçekleştirildi.
 
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından halkın dikkatinin afet ve acil durum konularına çekilmesi ve toplumun afet bilincinin yükseltilmesi amacıyla düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Hizmet Destek Komutanı Albay Vedat Selvi, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Müslüm Bulut katıldı.
 
 
Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan ödül töreninde konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çubuk halkın afetler konusunda bilinçlenmesinin eğitimden geçtiğini belirterek, gençlerin öncelikle ailelerine ve topluma yardımcı olabilmeleri için bilinç düzeylerinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise afetler konusunda klasik yaklaşımlar yerine risk azaltma yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Afet bölgesinde yer alan Çanakkale`de altyapının hazırlanarak, mevzuata uygun davranılmasının önemine değindi.
 
 
Törende kompozisyon dalında 8.sınıf öğrencisi Gümüşçay Atatürk Orta Okulu öğrencisi Kübra Aktay, resim dalında 8.Sınıf öğrencisi Biga Ortaokulu öğrencisi Batuhan Çetin, Kompozisyon dalında Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Büşranur İnan, resim dalında 11.sınıf Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi öğrencisi Yağız Bozan birincilik ödüllerine layık görüldü. Ayrıca Çanakkale MAY/ LİDAM üyeleri, ekip ve ihtiyaçlar konusunda kendilerine katkılarda bulunan Valilik adına Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer’e plaket takdim etti. AFAD Müdürlüğü`nün yeni kurtarma aracı, malzeme ve ekipman tanıtımlarının yapıldığı ödül töreni sonunda resim sergisi gezildi.
 
 
 
Paylaş