havadurum

Adrese teslim personel alımları hız kesmiyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda sular durulmak bilmiyor. Kayıt döneminde yaşanan aksaklıklar, devamında personele yönelik ardı arkası kesilmeyen soruşturma ve tehdit iddialarından sonra adam kayırmacılığı konusundaki iddialar gündeme bomba gibi düştü.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna alınacak bir kadro için okul idarecilerinden birinin akrabası ve aynı zamanda eski şirket ortağının öğretim kadrosuna atanması amacıyla kişiye özel kadro ilanına çıkıldığı iddia edildi.

1566
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu`na alınacak bir kadro için okul idarecilerinden birinin akrabası ve aynı zamanda eski şirket ortağının öğretim kadrosuna atanması amacıyla kişiye özel kadro ilanına çıkıldığı iddia edildi. Kadro ilanında “Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği” lisans mezunu ve “Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı” yüksek lisans mezunu olma şartı getirilerek kadroya turizmle ilgili diğer lisans programı mezunlarının başvuru yapma hakları ellerinden alındığı bildirildi.
Ön değerlendirme sonucu kadroya başvurma hakları ellerinden alınan ve ilgili özel şartlardan dolayı kadroya başvuramayanlar, yüksekokulun Seyahat İşletmeciliği bölümünden mezun olup ilgili diğer şartları sağlayan ve akademik kariyer yapma hedefinde olan öğrenciler duruma olan şaşkınlıklarını ve hayal kırıklıklarını gizleyemediklerini belirttiler.
70 puan alması mı beklendi?
Mağdur edilen kişiler, alınması önceden planlanan okul yöneticilerinden biri ile akrabalık ve ticari ilişkisi olan kişinin kadroya atanabilme şartları arasında yer alan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavından 70 puan almış olmak şartını kısa süre önce yerine getirdiğini ve ilana çıkılmak için bu nedenle beklendiğini iddia ederek kadro alımındaki kayırmacılığın altını çizdiler.
Noterden tasdik ettirdiler.
Kadro ilanına kişiye özgü şart getirilmesinden dolayı kadroya atanamayan ve mağdur olan adaylar, açılan öğretim görevlisi kadrosuna alınacak kişinin kim olacağını başvuru tarihi sona ermeden önce noterden tespit ettirerek kadro alımının tamamıyla önceden belirlenmiş bir uygulama olduğunu gündeme taşıdılar. Tarafımıza ulaşan mağdurlar kadroya ilişkin tüm yasal haklarını kullanacaklarını, böyle bir hukuksuzluğa göz yummayacaklarını belirtmişlerdir.
Paylaş