havadurum

Adrese teslim alımlara hukuk engeli!

Eğitim-Sen tarafından ÇOMÜ Eğitim Fakültesi’ndeki bir yardımcı doçent kadrosu ilanı ile ilgili olarak açılan davada Mahkeme, “başvuranlardan biri için sübjektif ayrıcalık sağlandığına” hükmetti. Eğitim-Sen`den yapılan açıklamada “Şu bilinmelidir ki hukuk bir gün herkese lazım olur. Bu nedenle Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’i yaptığı bütün hukuksuz uygulamaları düzeltmeye, bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle hak kaybına uğrayanlardan özür dilemeye ve yeni hukuksuzluklar yapmamaya davet ediyoruz” dendi.

899
 
 
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu`ndan yapılan açıklamada haklar ve özgürlükler mücadelesinin sürdüğü ifade edilirken, ÇOMÜ`deki mobbing uygulamaları ile ilgili kaygının devam ettiği vurgulandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü`ndeki yardımcı doçent kadrosu ilanı ile ilgili bu kaygılar temelinde açılan davada yeni bir hukuki kazanım elde edildiği de vurgulandı. “Eğitim Sen haklar, özgürlükler ve adalet arayışını her alanda olduğu gibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde de (ÇOMÜ) devam ettirmektedir” denilen açıklamada “Bilindiği gibi bütün kamu kuruluşları gibi genelde üniversiteler, özelde ÇOMÜ’de kamunun malıdır. Bundan ÇOMÜ’den hareketle kamu kaynaklarının kamusal kullanım öncelikli olarak ve hukuki çerçevede kullanılması çabası verilmektedir. Sendikamızın ÇOMÜ’de belirlediği sayısı yüzleri geçen hukuk dışı uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalara karşı yapılabilecek en etkili iş hukuk kanallarını kullanmaktır. Bu kapsamda ÇOMÜ tarafından 4 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen akademik ilan kapsamında Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü için verilen `Yardımcı doçent kadrosu ilanı` iptali için yargı sürecine başvurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.
 
“Adrese teslim kadro mahkemeden döndü”
“ÇOMÜ’de özlük haklarının, kadroların verilmemesi, soruşturma ve cezalar ile yıldırma/yıpratma daha açık bir ifadeyle mobing uygulamalarının olduğu kaygısı çok yaygındır” denilen açıklamada “Bu kaygıdan hareketle ÇOMÜ tarafından 4 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen akademik ilan kapsamında Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü için verilen `Yardımcı doçent kadrosu ilanı` İdare Mahkemesine taşınmıştır. Mahkeme ilanın, ilana eklenen ek açıklama/şart ile başvuranlardan birisine subjektif ayrıcalık sağlandığı yargısına ulaşmıştır” denildi.
 
Laçiner`e çağrı;
Eğitim-Sen`den yapılan açıklamada son olarak ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`e bir de çağrıda bulunuldu. “ÇOMÜ’nün evrensel ölçütlerde bir üniversite olması için mücadele eden Çanakkale Eğitim Sen bu kaygılarını hukuki süreçlere taşımaktadır” denilen açıklamada, “Üzülerek ifade edelim ki ÇOMÜ ile ilgili bu kaygılarımız mahkeme kararları ile doğrulanmaktadır. ÇOMÜ’deki hukuk dışı uygulamaların birinci sorumlusu Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’dir. Şu bilinmelidir ki hukuk bir gün herkese lazım olur. Bu nedenle Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner’i yaptığı bütün hukuksuz uygulamaları düzeltmeye, bu hukuksuz uygulamalar nedeniyle hak kaybına uğrayanlardan özür dilemeye ve yeni hukuksuzluklar yapmamaya davet ediyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı.
Paylaş