havadurum

Adrese teslim alımlar yargıda, yeni alımlar yolda

Adrese teslim akademik personel alım olayları şimdi yargı önünde.ÇOMÜ’de belirlenen özel şartlarla adeta önceden alımı belirlenmiş akademik personel alımlarından mağdur olanlar, haklarını hukuk önünde arıyorlar.

1003
Adrese teslim akademik personel alım iddialarıyla adından çok bahsettiren ÇOMÜ yönetiminin, önceden alınacak kişinin adının noter kanalı ile kamuoyu ile paylaşıldığı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nda yöneticilik yapan bir akademisyenin yeğeninin belirlenen özel şartlar ile ÇOMÜ’ye yerleştirilmesi olayı yargıya taşındı.
 
Noterden tasdik ettirmişlerdi.
Kadro ilanına kişiye özgü şart getirilmesinden dolayı kadroya atanamayan ve mağdur olan adaylar, açılan öğretim görevlisi kadrosuna alınacak kişinin kim olacağını başvuru tarihi sona ermeden önce noterden tespit ettirerek kadro alımının tamamıyla önceden belirlenmiş bir uygulama olduğunu gündeme taşımışlardı.
 
‘70 puan alması beklenmişti’ iddiası
Mağdur edilen kişiler, alınması önceden planlanan okul yöneticilerinden biri ile akrabalık ve ticari ilişkisi olan kişinin kadroya atanabilme şartları arasında yer alan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavından 70 puan almış olmak şartını kısa süre önce yerine getirdiğini ve ilana çıkılmak için bu nedenle beklendiğini iddia etmişler ve kadro alımındaki kayırmacılığın altı özellikle çizilmişti.
 
Yeni alımlar için aynı tehlike.
Kadrolaşma adına ÇOMÜ’de adrese teslim akademik personel alımlarına devam edildiği, yeni çıkılan ilanlarda da özel koşular olarak belirlenen şartlar ile önceden belirlenmiş adayların alım işlemlerinin sürdürüleceği iddialar arasında.
Paylaş