havadurum

Adliye önünde "hak hukuk adalet" sloganı!

411
Çan`da savcılık tarafından yürütülen "rüşvet" ve "irtikap" iddialı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çanakkale Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belediye Başkanı Bülent Öz ile birlikte gözaltına alınan Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Ş.U. ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü A.Y. savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılırken, Başkan Öz ile firma çalışanı R.A ise tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edildi. 
Avukat Evirgen bilgilendirme yaptı 
Savcılık ifadelerinin ardından adliye önünde bekleyen Çan halkına ve CHP`lilere açıklamada bulunan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz`ün avukatı Hakan Evirgen, "Yürütülen soruşturma kapsamında, iki kişinin tutuklama istemiyle sevkine karar verildi. Biri Bülent Öz, diğeri şirketin vekaletin işler yapan çalışanı. Savunmalarımızı yapacağız, umut ediyorum ki adalet yerini bulacak Bülent Başkanı burada hep birlikte kucaklayacağız" dedi. 
Adliye önünde yoğun kalabalık 
Belediye Başkanı Bülent Öz`ün gözaltına alınması, emniyet ve ardından adliyeye getirilmesinden sonra, adliye önünde biriken kalabalık kitle dağılmadı. Yaklaşık 20 saat boyunca Belediye Başkanı Bülent Öz`e destek veren kitle, sık sık sloganlar atarak Başkan Öz`an serbest kalmasını talep etti. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, gençlik kolları, Millet İttifakı paydaşı partilerin temsilcileri ile CHP`liler ve çok sayıda vatandaş adliyenin önünden ayrılmadı. 
Milletvekili Ceylan; "Dosyada elle tutulur hiçbir şey yok"
2 saat 45 dakika ifade sürdü, bir saattir de savcılık kararı yazılıyor. İlk dosyadan salıverilme kararı verildi, ikinci dosya sonucunu bekliyoruz. Davada ille tutulur hiçbir şey yok, adaletin tecelli etmesini, Başkan Bülent Öz`ün salıverilmesini bekliyoruz
Adliye önünde coşkulu karşılama 
Tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, mahkemede yapılan sorgulama ve savunmaların ardından, serbest bırakıldı. Başkan Öz`ün serbest kaldığı haberi adliye önündeki kalabalığın coşkusunu artırırken, Başkan Öz, "Öz`ümüz Sözümüz/Bülent Öz`ümüz" sloganıyla karşılandı. Adliye çıkışı kısa bir açıklamada bulunan Başkan Öz, seçimlerde Çan halkına oy verdikleri için sözler verdiğini hatırlatarak, sözlerini tutmaya, halka hizmet etmeye devam edeceğini söyledi. Başkan Öz, "Gecenin bu saatine kadar burada bizleri bekleyen tüm hemşerilerime çok çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. İşin sonunda üzerimize atılı mesnetsiz iddialar çürümüştür. Masumiyetimiz bu saat itibariyle burada kanıtlanmıştır" dedi.
İzmir Marşı ile yürüdü... 
Başkan Bülent Öz, adliye çıkışının ardından Çan Belediyesi`ne yürüdü. Kendisine eşlik eden CHP`liler ve Çan halkı, belediyenin önüne kadar İzmir Marşı`nı söyledi. Başkan Öz, burada da "Üstümüze atılan bir takım mesnetsiz iddialar boşa çıkmıştır, masumiyetimiz kanıtlandı. Yorucu bir gündü, ama sizlerin dışarıda olmanız, yapmış olduğunuz tezahürat ve destekler, içeride bana güç verdi. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş