havadurum

ADIM Üniversiteleri Muğla’da toplandı

18 üniversitenin katılımıyla Muğla'da gerçekleşen ADIM Üniversiteleri toplantısında üniversitelerin sorunları ele alındı.

567

ADIM Üniversiteleri'nin 1. grup rektörleri ve idari grup, 18 üniversitenin katılımıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3 günlük toplantıda bir araya geldi. Bu önemli etkinlikte, üniversitelerin genel işleyişleri, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm yolları üzerine yoğun bir çalışma yapıldı.

Depremlere ve afetlere hazırlık önlemleri tartışıldı

Toplantıda ele alınan konulardan biri, olası depremlere karşı afet ve acil durum hazırlıklarının yapılmasıydı. Bu çerçevede, kardeş üniversite uygulamasının başlatılması kararı alındı. Ayrıca, kütüphaneler arası ortak dijital veri tabanlarının oluşturulması ve meslek yüksekokullarında 3+1 işbaşı eğitim programının başlatılması gibi önemli konular da gündeme geldi.

Düşük Maliyetli Jeodezik Sistemler Yerkabuğu Hareketlerinin İzlenmesi" sistemi sunuldu

Bir diğer önemli gelişme ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin geliştirdiği " Düşük Maliyetli Jeodezik Sistemler Yerkabuğu Hareketlerinin İzlenmesi" izleme sisteminin sunumuydu. Bu sistem, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yüzey deformasyonlarını yüksek doğrulukla kestirmeyi amaçlıyor. ADIM üniversiteleri birliği üyeleri arasında kullanılması için karar alındı.

(Esra Güller)

Paylaş