havadurum

Adanur; “Kamu Hastaneleri Birliği doğrudan Bakanlığa bağlı bir yeni yönetim biçimidir”

Lapseki Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yavuz Adanur, Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen hastane yapılanması ve hizmetlerinin bu ay itibarıyla başlayacağını söyledi.

710
Adanur, sağlık hizmetlerinin, üç başlık altında toplandığını belirterek, İl Sağlık Merkezi, Halk Sağlığı Merkezi ve Kamu Hastaneleri Birliği adı altında yeni yapılanma olduğunu bildirdi. Lapseki Devlet Hastanesi`nin de yeni kurulan birlik bünyesinde hizmetlerini yürüteceğini ifade eden Adanur, devletin yeni sağlık politikasında, halka daha yakın olmak, daha düzenli ve daha kolay hizmet vermek amacıyla yeniden yapılanmaya geçildiğini kaydetti.
 
Adanur, Kamu Hastaneleri Birliği`nin doğrudan Bakanlığa bağlı bir yeni yönetim biçimi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Aradaki bazı uygulamalar kalktığı için bürokratik açıdan daha etkili ve çabuk bir işlevi olacak. Oldukça deneyimli bir hekim yönetici olan Kenan Eliuz, Kamu Hastaneleri Birliği sekreterliğine getirildi. Yeni uygulamayla Çanakkale`deki tüm hastaneler birleşmiş oldu. Yeni yapılanmada, bir tür yerinden yönetim gibi bir durum olacak. Eski yıllara göre düzelen kaliteli hizmet seviyesinin, daha da yükseltilmesi hedeflenmektedir.”
Paylaş