havadurum

Adalet için yollara düşecekler

Orman Bölge Müdürlüğü, Denizcilik Müsteşarlığı, Vakıflar Müdürlüğü ve daha bir çok irili ufaklı devlet dairesinin kapatılmasının ardından sıra adliyelere geldi.

505
Bozcaada ve Eceabat’a şok
Adalet Bakanlığı’nın ‘dosya sayısı’ düşük adliyeleri kapatma kararı Bozcaada ve Eceabat’ta şok etkisi yarattı. Son çıkan Hakimler ve Savcılar Kararnamesi ile iki ilçemizdeki hakim ve savcılar tayin edilirken, yerlerine ise atama yapılmadı. Bakanlığın uygulamaya koyduğu yeni esaslara göre kapatılması uygun görülen Bozcaada, Ezine’ye; Eceabat ise Gelibolu’ya bağlanılacağı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak yetkililer bir açıklama yapmazken, kararı duyan vatandaşlar ise tepkili.
 
Sarıbaş konuyla ilgili önerge verdi
TBMM’ye sunduğu soru önergesinin Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; Yenice, Lâpseki, Bozcaada ve Eceabat İlçelerinde hizmet veren adliyelerin kapatılacağı yönünde iddiaların yer aldığını anımsattı. Bu iddiaların doğru olup olmadığını soran Sarıbaş, doğru ise adliyelerin kapatılmasının gerekçesinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti.
 
TBMM’ye sunduğu soru önergesinin Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; Yenice, Lâpseki, Bozcaada ve Eceabat İlçelerinde hizmet veren adliyelerin kapatılacağı yönünde iddiaların yer aldığını anımsattı.
 
Bu iddiaların doğru olup olmadığını soran Sarıbaş, doğru ise adliyelerin kapatılmasının gerekçesinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirterek; “Çanakkale İli Yenice, Lâpseki, Bozcaada ve Eceabat İlçelerinde hizmet veren Adliyelerin kapatılacağı yönündeki iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur?  Doğru ise bunların dışında Çanakkale ilimizde başka kapatılması düşünülen adliye var mıdır? Bu adliyelerin kapatılmasının gerekçesi nedir? Kapatılacak olan adliyelerde hizmet veren çalışanların durumu ne olacaktır? Kapatılması düşünülen adliyelerdeki çalışanların uğrayacağı zararlar dikkate alınmış mıdır? Çalışanların uğrayacağı zararlar nasıl giderilecektir? Çan ilçemizdeki hapishanenin de kapatılacağı yönünde iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur? Doğru ise, kapatılma nedeni nedir? Kapatılacak adliyelerin yaratacağı boşluğu ne ile nasıl kapatmayı planlıyorsunuz? Boşluktan dolayı vatandaşların uğrayacağı zararı nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz? Adliyelerin ve hastanelerin kapatılmasının sonucu Çanakkale il ve ilçelerimize ekonomik, sosyal ve kültürel yönden vereceği zararlar hesaplanmış mıdır? Karşımıza nasıl bir tablo çıkacaktır? Çıkacak olumsuz tablonun giderilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Var ise nedir?” dedi.
Paylaş