`Adalet` arayanlar Çanakkale`de buluştu

302

 Türkiye’nin gündemi Adalet Kurultayı 26 Ağustos cumartesi günü başladı.  Gelibolu Tarihi Yarımadası Kocadere Köyü Kamp alanında gerçekleşen Kurultay alanına vatandaşlar 25 Ağustos Cuma gecesinden itibaren gelmeye başladı. Günlerdir hazırlıkları süren kamp alanında çadır alanları, yemekhane yerleri, panel salonları,  lavabolar ve dinlenme alanları hazırlandı. Binlerce vatandaşın sabahın erken saatlerinde geldiği Kurultay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Şehitlik ziyareti ve kurultay alanında gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Adalet ile ilgili çalıştay ve panellerin gerçekleştirildiği Kurultay’da çalıştayların tamamında vatandaşlar yoğun katılım sağladı. 

 
Günün ilk ışığı ile kurultay alanı doldu taştı
25 Ağustos gecesi yaklaşık 2 bine yakın personel kurultay için son hazırlıkları gerçekleştirdi. Hazırlıklar sabaha kadar sürerken günün ilk ışıkları ile şehir dışından gelen vatandaşlar kamp alanını doldurmaya başladı. Öncelikle kendilerine verilen matlarını ve battaniyelerini alan vatandaşlar kamp alanında kurulan çadırlara yerleşti. Bazı vatandaşlar ise çadır ve kamp malzemelerini ise kendileri tedarik etti.   
 
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Kurultay başladı
Gece saatlerinde kamp alanına gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu kendisine ayrılan karavanda bir süre dinlendi. Kılıçdaroğlu, sabah saat sekizde Şehitlik Abidesi’nde gerçekleştirilecek çelenk koyma törenine geçti. Törenin ardından tekrar kamp alanına dönen Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının Kurultay adalet ile ilgili çeşitli konularda gerçekleştirilen çalıştay ve paneller ile devam etti.   
 
Hafıza Sokağı’na yoğun ilgi
Kurultay’ın ilk günü etkinlikler ile sürdü. Türkiye’nin tarihinde yer alan katliamlar ve cinayetlerin fotoğraflarının paylaşıldığı  ‘Hafıza Sokağı’ ve ‘Hafıza Kutusu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aynı zamanda Hafıza Duvarına vatandaşlar imzalarını attı. Kurultay akşamı konserler ile devam etti.
(Eren Aşnaz)
Paylaş