havadurum

Açlık grevlerine destek için eylemler sürüyor...

Halkların Demokratik Kongresi’nin cezaevlerinde açlık grevinde bulunan hükümlülere destek amacıyla başlattığı oturma eylemleri sürüyor. İskele meydanında bir araya gelen HDK üyeleri, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yarım saat oturma eylemi gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydandaki eylem yarım saat sürdü.

683
“10 bin tutuklu daha açlık grevine başlayacağını açıkladı, kaygılıyız”
Halkların Demokratik Kongresi taraftarları cezaevlerinde devam eden açlık grevlerinin 55. gününde; “Halkların Demokratik Kongresi olarak sorunun çözümü için hükümetin adım atması yönünde çaba gösterdik, bu tutumumuzu sürdürüyoruz. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun eşit haklara dayalı demokratik çözümünde önemli bir adım olacağını düşündüğümüz taleplerin karşılanması, aynı zamanda halklarımızı birbirine yaklaştıracak, gerilimi azaltacaktır” şeklinde bir değerlendirme yaparak ,” Başbakan Erdoğan’ın kışkırtıcı üslubu ve hükümetin duyarsızlığı yeni tepkilere yol açıyor. Tüm cezaevlerini kaplayan ve 10 bin dolayında siyasi tutuklunun bugünden itibaren açlık grevine başlayacağını açıklamış olması kaygı vericidir” dediler.
 
Cuma gününe kadar oturma eylemlerinin süreceğini belirten HDK yetkilileri, açlık grevinde olan hükümlülerin taleplerinin yerine getirilmemesiyle birlikte Cuma günü dönüşümlü olarak açlık grevine başlayacaklarını dile getirdiler.
 
 
İskele meydanında bir araya gelen HDK üyeleri, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yarım saat oturma eylemi gerçekleştirdi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydandaki eylem yarım saat sürdü. Kısa bir basın açıklaması yapan HDK üyeleri daha sonra oturma eylemi gerçekleştirerek AKP hükümetini protesto etti. Hükümlülere destek veren HDK üyeleri alkışlarla oturma eylemini sonlandırdı. Cuma gününe kadar oturma eylemlerinin süreceğini belirten HDK yetkilileri, açlık grevinde olan hükümlülerin taleplerinin yerine getirilmemesiyle birlikte Cuma günü dönüşümlü olarak açlık grevine başlayacaklarını dile getirdiler.
Paylaş