Açlık grevine zorunlu mola!

Bayramiç`in Kurşunlu Köyü`nde feldspat madenine karşı yürüttüğü açlık grevinin bugün 12`inci gününde olan Bülent Behçet Özüren, hastaneden döner dönmez çadırına giderek grevine devam ediyor. Özüren`in yakın çevresine, “Grevi sonlandıracak şartlar halen oluşmadı” dediği öğrenildi.

810
 
Kurşunlu Köyü`nde feldspat madenine karşı mücadelede, açlık grevine başlayarak, “7 Kasım tarihine kadar sorun çözülmez ise kendimi yakacağım” diyerek ciddi bir eylemin içine giren bugün açlık grevinin 12`nci gününde olan Bülent Behçet Özüren, önceki gün rahatsızlanarak ambulans ile Bayramiç Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak bir süre müşahede altındı tutuldu. Burada Bayramiç Devlet Hastanesi doktorlarında kendisine serum verilen Özüren, aynı gün akşam saatlerinde tekrar köyü döndü.
 
 
Eylemi sonlandır
Hem Bayramiç Devlet Hastanesi doktorları, hem de Çanakkale Tabip Odası doktorları, “Açlık grevine devam etmen sağlığın açısından riskli artık bu eylemi sonlandır” uyarısı yaptıkları Bülent Behçet Özüren, Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer`e verdiği cevabı onlara da yineledi; “Eylemi sonlandıracak şartlar oluşmadı.”
 
 
“Çadıra gideceğim”
Hastaneden çıkan Özüren, köyüne gitti. Köylünün “Artık yeter, açlık grevini bitir” telkinlerini de dinlemeyen Özüren, “çadıra gideceğim” dedi. Özüren, önceki akşam saatlerinde yine çadıra geçerek eylemine devam etmeye başladı. Çadırda eylemine devam eden Özüren, dün gün boyu fırtalı bir gecenin ardından hasar alan çadırını onarmakla meşgul oldu. Özüren, rahatsızlığı nedeni ile bir kaç saatlik zorunlu hastane molasının ardından açlık grevine tekrar devam ediyor.
 
 
Paylaş