havadurum

Acil serviste, yavaş hizmet

Çanakkale Devlet Hastanesi`nin acil servisinde doktor sıkıntısı nedeniyle hastalar saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor. Doktor ile personel, hastalar ile güvenlikçilerin zaman zaman tartıştığı geçtiğimiz Pazar gecesi muayene için acil servise gelen bazı hastalar ise, saatlerce sıra bekledikten sonra bu duruma tepki gösterip muayene olmadan başka hastanelere gitmek zorunda kaldı...

1202
 
 
Çanakkale Devlet Hastanesi`nin acil servisinde hafta sonu yoğunluğu nedeniyle uzun süre sıra bekleyen vatandaşlar isyan etti. Acil serviste görevli olan doktorların yetersiz kalması hastaların tepkisine yol açarken, muayene için gelen vatandaşlar uzun süre sırada beklemek zorunda kaldı. Hastanenin acil servisinde hastaları muayene için görev yapan bir doktor hasta yoğunluğuna yetişemezken, geçtiğimiz Pazar gecesi acil serviste görevli doktor ve ambulansta görevli olan bir personelin arasında geçen sözlü tartışmanın yanı sıra hastalar ile güvenlikçilerin zaman zaman tartıştığı acil serviste yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Muayene için acil servise gelen bazı hastalar, saatlerce sıra bekledikten sonra bu duruma isyan edip muayene olmadan başka hastaneye gitmek zorunda kalırken, bazı hastalar da uzun süre kendilerine sıranın gelmesini bekleyip muayene olmaya çalıştı.
 
Hastalar isyanda
"Kendi aracımla değil, ambulans ile geleceğim"
Yeteri sayıda doktorun olmamasına isyan eden vatandaşlar; "Artık acil serviste uzun süre beklememek için ambulans ile hastaneye geleceğim. Çünkü ambulans ile acil servise gelen sıra beklemeden muayeneye alınıyor. Kendi aracımla geldiğim zaman uzun süre beklemek zorunda kalıyorum" dediler. Yaşanan yoğunluk nedeniyle uzun süre hasta halde sırada beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, yaşanan yoğunluğu azaltabilmek için acil servisteki doktor sayısının bir an önce arttırılması gerektiğini dile getirdiler.
 
"Bu sıra gelmez, eve gidip tekrar geliriz"
Hastaları muayene etmeye çalışan bir doktorun ise yoğunluğa yetişememesi acil servisteki doktor sayısının arttırılması gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Muayene için sıra alan hastalar, önlerinde 30-40 kişi olduğunu görünce şaşkına döndü. Sıra sıra ambulanslarla çok sayıda hastanın geldiği acil servisteki yoğunluğu da dikkate alarak `Bu sıra bize gelmez, eve gidip tekrar geliriz` diyen hastalar, sıranın bir türlü ilerlememesi nedeniyle güvenlikçiler ile de zaman zaman tartışma yaşadılar.
Paylaş