“Acı ama gurur dolu bir Lapseki hatırası”

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu ziyaret etti. Orgeneral Bayraktaroğlu, Lapseki doğumlu Turan’a eşi Hürriyet Bayraktaroğlu’nun babası; kayınpederi Yüzbaşı Kemal Sağıroğlu’nun Lapseki ilçesinde görev yaparken vefat edişinin acı ama gurur dolu hatırasını aktardı.

573

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu’nu ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Orgeneral Bayraktaroğlu’nun kendisine aktardığı hatırayı takipçileri ile paylaştı.

Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu; kayınpederi Yüzbaşı Kemal Sağıroğlu’nun Lapseki Askerlik Şubesi Başkanvekili iken 7 Eylül 1963’te ilçede çıkan yangın sırasında geçirdiği kalp krizi neticesinde vefat ettiğini aktardı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, kendisine aktarılan Yüzbaşı Sağıroğlu’nun vefatına dair Lapseki Belediye Muhasibi Rüstem Erer, Orman Bölge Şefi Adil Servili, Lapseki Hükümet Tabibi Dr. Hasan Ulusoy, Lapseki Kaymakam ve Belediye Reisi Zeki Ocaklı ve Askerlik Dairesinde Görevli Çanakkale Askerlik Şubesi Başkanvekili Piyade Kıdemli Albay Servet Erer tarafından tutulan tutanağı sosyal medya hesabından paylaştı.

Turan paylaşımında “Kara Kuvvetleri Komutanımız Org. Selçuk Bayraktaroğlu Paşamızı ziyaretimizde 'acı ama gurur dolu' bir Lâpseki hatırası… Vefat ederken çay/çorba borcunu düşünmek, ağaçlara üzülmek ne büyük bir irfan…. ne kadar kıymetli…” ifadelerine yer verdi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş