havadurum

A101'in cesareti nereden geliyor?

1773

 

Ağustos ayının ilk günleri Güzelyalı’da A101 şube açmak için ana yolun üzerinde kiraladığı bir dükkanı genişletmek için harıl harıl çalıştı. Göz açıp kapayıncaya kadar 100m²’lik dükkan biranda 200 m²’ye çıktı. Güzelyalı sakinleri “A101 bu cesareti nereden alıyor” diye sormaya başlayınca Belediye kapatılan alanın eski haline getirilmesini istedi. 

Söküm başladı ve market alanı eski haline getirildi. Birkaç gün sonra bire bir kapatma yeniden yapıldı ve ardından da market hizmete girdi. 
Bir hafta sonra A101’in kapısına zabıta gelerek işlem başlattı. Market kapısına kilit vurmadan önce müşterilerini “2 Eylül’de kapanıyoruz” diye uyarıda bulundu. Öyle de oldu. 2 Eylül 2019 Pazartesi günü market kapılarını kapattı. Bir süre kapalı kalan A101, ürünlerini taşımasıyla birlikte söküm yeniden başladı. 
Şimdi burada yanlış olan neydi ? İlk anda kaçaktı, söküldü. O zaman ikinci kez neden aynı hale getirildi. A101 göz göre kaçak market mi açmıştı. Burada eksik olan neydi ki; 2 Eylül’de kapılarını kapatmak zorunda kaldı. 
 
O zaman Dardanos’taki A101 de mi kaçak?
Güzelyalı’da kaçak olarak tanımlanan A101 zincir marketin Çanakkale’de pek çok şubesi var. Bunlardan biri de Dardanos’ta. Vatandaş, soruyor. “Eğer Güzeylalı A101 kanunsuz olarak genişletme yaptığı için kaçak duruma düştüyse, Dardanos şubesi nasıl yasal” sorusunu soruyor. 
 
Gerçekten bu nasıl bir uygulama. 
Güzelyalı’da kaçak olan şube, Dardanos’ta nasıl yasal oluyor?
(Eren Aşnaz)
 
Paylaş