havadurum

97. yıl anısına Ankara’da briç turnuvası

Çanakkale Savaşı’nın bittiği gün kabul edilen son düşman askerinin yarımadayı terk ettiği 9 Ocak günü bir süredir Çanakkale’de Zafer Günü olarak kutlanmaktadır. Merkezi Ankara’da bulunan Gelibolu Derneği bu günü Ankara kamuoyuna duyurmak amacı ile Çayyolu Briç Kulübü ile birlikte ilk kez bir etkinlik düzenledi.

661
Ankara’nın usta briç severlerinin uğrak yeri olan kulüp, günün anısına Gelibolu Kupası Briç Turnuvası düzenledi. Turnuva başlangıcında, 9 Ocak gününün önemine değinen bir konuşma yapan Dernek Başkanı Süleyman TAŞ, turnuvayı şehitlerimiz için saygı duruşunu müteakip başlattı.
 
Turnuva sonunda yapılan ödül törenine Çanakkale CHP Milletvekili Ali Sarıbaş da katılarak Turnuvada birinci olanlara kupasını verdi. Burada yaptığı konuşmada Çanakkalelilerin selamlarını iletmeyi müteakip günün önemine vurgu da bulundu. İkincilerin kupasını Avustralya Büyükelçiliği Müsteşarı Matt Mackeon verdi. Üçüncüler ise Yeni Zelanda Büyükelçiliğinden Bayan Jassy tarafından kupa ve Büyükelçilik hediyesi takdim edildi. Büyükelçilik temsilcileri Gelibolu Derneği ve Çayyolu Briç kulübüne teşekkürle başlayan konuşmalarında bu savaştan doğan ülkeleri ile Türkiye Cumhuriyeti dostluğuna değindiler. 9 Ocak gününün bundan sonrada Ankara`da yaşatılacağına ve bu turnuvanın gelenekselleşeceğini belirten Dernek yetkilileri katılan 72 briç sporcusuna teşekkür ettiler.
Paylaş