"9 Nisan'da taleplerimizi dile getireceğiz"

358
Gökçeada Dayanışması Gökçeada`ya vapur seferlerinin yeniden düzenlenmesi, adalılara geçişlere ücretler başta olmak üzere kolaylık sağlanması, vapur seferlerinin arttırılması, hasta nakil aracı alınması... gibi taleplerini Vali İlhami Aktaş`ı makamında ziyaret ederek iletti. Ziyarette, dayanışma üyelerinden Gökçeada Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Aydın, Gökçeada Belediyesi Meclis Üyesi Şebnem Avcı, Sivil Toplum çalışanı Bilge Özün, Hasan Hüseyin Kara yer aldı. Dayanışma olarak vapur seferlerinin düzenlemesine dair yapılan açıklamada; "Bizler ana karadan uzakta ulaşım açısından yılın her döneminde çeşitli sorunlar yaşıyoruz. Anayasamıza göre her yurttaşın seyahat etme hakkına sahip olduğu gerçeğinden hareketle, bu ulaşım hakkının da nitelikli ve ucuz bir şekilde olması insan hakları açısından olması gereken bir gerçekliktir. Bizler Gökçeada`da yaşayan yurttaşlar olarak özellikle kış aylarının hava şartlarından, yaz aylarında da yaşanan yoğunluktan ötürü ana karaya ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşamaktayız. Bir de bunun yanında ulaşımı sağlayan şirketin deniz ulaşım düzenlemeleri Adamızın ulaşım ihtiyaçları açısından eksiklikler göstermektedir. Ulaşım hizmetlerini veren kuruluşumuz GESTAŞ tarafından, bu ulaşımın iyileştirilmesi ve Ada Halkının sorunlarına yanıt verici bir durumda hizmet verilmesi amacıyla görülen noksanlıklar açısından çeşitli taleplerimiz vardır" denildi. 
 
"Adalıların en temel ulaşım hakkı taleplerimiz karşılanmalı"
Dayanışma üyeleri taleplerini; "1- Çanakkale`ye deniz otobüsü seferlerinin yeniden başlatılması. 2- Arabalı vapurun direk olarak Çanakkale`ye sefer yapması. 3- GESTAŞ`ın Ada`ya ulaşımda açık denize uygun, daha güvenli ve donanımlı bir gemi tahsis etmesi. 4- GESTAŞ`ın Gökçeada ve Kabatepe iskelelerindeki yer hizmetlerini iyileştirmesi. 5- Ada`daki GESTAŞ temsilciliğinin sürekli ulaşılabilir ve işlevsel bir hale getirilmesi. 6- GESTAŞ`ın Kabatepe - Eceabat arasındaki yolcu transferini sağlaması. 7- Kış feribot seferlerinin sıklaştırılması. 8- Gökçeada Belediyesi Hasta Nakil Aracından gemi ücreti alınmaması. 9- Gemiden yaya yolcu iniş ve binişlerinin daha güvenli ve kolay erişilebilir biçimde düzenlenmesi. Bu taleplerimizin tamamı tüm Adalıların ortak istekleri olup yerine getirilmesi olası isteklerdir. Adalıların en temel haklarından ulaşım hakkını içeren bu taleplerle ilgili şahsınız nezdinde makamınızın gerekli titiz çalışmalarda bulunacağına ilişkin inancımız tamdır" şeklinde sıraladı. 
 
9 Nisan Cumartesi Günü talepleri ile ilgili yapılacak açıklamaya dair; "9 Nisan Cumartesi günü Gökçeada halkıyla birlikte saat 12 de Cumhuriyet Meydanında buluşup, 13 gemisine binmek üzere Kuzulimanı`na geçeceğiz. Limanda ve Eceabat ta taleplerimizle ilgili basın açıklamasında bulunacağız" denildi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş