•“Çarşaf çarşaf gazete ilanları yakışık almadı”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ÇTSO’nun Yat Limanı Projesi’ni Ankara’ya götürmemesi ve projenin sürecinde duraklama dönemine girmesini eleştirdi. ÇTSO’nun Yat Limanı konusunda gazetelere verdiği ilana da tepki gösteren Başkan Gökhan: “ÇTSO’nun verdiği çarşaf çarşaf gazete ilanları yakışık almadı” dedi.

791
Mecliste gündem dışı konuşmalarda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir önceki hafta Ankara’da yaptığı gezi ve temaslar hakkında da bilgi verdi. Gökhan Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda Yalı Caddesi’ndeki Vakıflar İş Merkezi’nin durumu hakkında görüşüldüğünü kaydederek, “Ankara’da Vakıflar Genel Müdürlüğü ile 3 proje hakkında görüştük. Vakıf iş hanı için bir proje bekliyorlar” dedi.
 
Gökhan Vakıflar ile temelde anlaşıldığını, ama otopark alanının ve iş hanının fonksiyonel anlamda değerlendirilmesi konusunda kentteki dinamiklerin, STK’ların ve halkın önerilerini dikkate alacaklarını belirtti.
 
 
Gökhan vakıfların mevcut binadaki hakkından vazgeçmesinin mevzu bahis olmadığını ifade ederek, vakıfların gelirin tevhit edilmesi taahhüt edildikten sonra kat sayısını dikkate almadığını söyledi. Gökhan bina yıkıldıktan sonra Gümrük Binası seviyesinde bir bina yapılabileceğini belirtti. Gökhan: “Vakıfların bu binadan vazgeçe olasılığı sıfır. Meydan yapalım diyorlar ama bu düşünce vakıfların görüşü ile uymuyor. Onun dışında nasıl değerlendirebiliriz düşünelim” dedi.
 
Gökhan Ankara’da 1/100 bin ölçekli planla ilgili projeyi geliştiren firma ile de görüştüklerini belirterek, firmanın sunum yaptığını ve konu hakkında bilgilendirmede bulunduğunu söyledi. Gökhan kendilerine plan dahilinde öneriler sunduklarını da belirterek, havaalanının Özbek alanına taşınması, üniversite alanı ve Yat Limanı gibi konularda da görüş belirttiklerini söyledi.
 
“Yat Limanı konusunda Kepez Limanı’nın yanındaki alanı önerdim”
Gökhan Yat Limanı konusunda ÇTSO’nun Ankara’ya gitmesinin ve projenin arkasında durmasının doğru olacağını belirterek firma ile Yat Limanı hakkında da görüştüklerini Yat Limanı’nın yerinin yanlış olduğu noktasında onların da aynı şekilde düşündüğünü söyledi. Gökhan:” Yat Limanı konusunda yer olarak Kepez Limanı’nın yanındaki alanı önerdim” dedi.
 
“Oylamaya sunmak yetki gaspı anlamı taşırdı”
Başkan Gökhan Yat Limanı konusunda ÇTSO’nun gazetelere ilan vermesini eleştirerek, “Çarşaf çarşaf gazete ilanları yakışık almadı. Oylamaya meclisin yetkisi olmadığı halde konuyu görüşmeye ve oylamaya sunmak yetki gasbı anlamı taşırdı. Bu durum mevzuatı bilmeden belediye meclisini nitelendirmektir” dedi. Gökhan ÇTSO’nun Yat Limanı konusunda duraklama Biz size küstük, Ankara’ya gitmiyoruz demek pek anlamlı değil. Çoğumuz ÇTSO üyesiyiz. ÇTSO’yu siyasallaştıramayız derken kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğini de söyledi. Gökhan mecliste komisyon kararı olmaksızın dosyanın geri çekilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, ortada bir tebliğ var. 1/25 bin ölçekle ilgili Belediye Meclisi karar veremez. Çanakkale belediye meclisini gündemine giren herhangi bir dosya meclis kararı olmaksızın asla görüşülmeden geri alınamaz. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın 2011 yılı kıyı yapı tebliği var. Kıyılarda yapılacak yapılar hangi yöntemle yapılır, izinlerin ruhsatlarının alınabileceği burada yazıyor. Bakanlık ilgili konuyu inceler. Yat limanı yapılmalıdır. Ticaret odası da takip etmelidir.” dedi.
Paylaş