“Yüzde 10-15 civarında bir rakamı yerele kiralayabiliriz”

Dünya ve Türkiye’nin ekonomi ve siyasi gündemini yakından takip eden ÇASİAD`ın, bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği `ÇASİAD ile Gündem` toplantısına ESAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu ve ESAS Gayrimenkul Direktörü Mustafa Doğaner konuk olarak katıldı. Çanakkale`de yapım aşamasında olan 17 BURDA Alışveriş Merkezi`nin detaylarının görüşüldüğü toplantıda şirketin Çanakkale ile ilgili yatırımları da konuşuldu. Çanakkale`de yapımı devam eden 17 BURDA Alışveriş Merkezi`nde yerel markaların mutlaka olması gerektiğini ifade eden Köseoğlu; “Çanakkale`de tabiki yerel kiralama yapıyoruz. Çok ciddi bir şekilde görüştüğümüz çok insan var. en az bizim kafamızdan geçen yüzde 10-15 civarında bir rakamı yerele kiralayabiliriz. Ben yerel markaların mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle buna çok önem veriyoruz” dedi.

1918
 
 
PARİON Hotel’de düzenlenen ÇASİAD ile Gündem toplantısının açılış konuşmasını yapan ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu; “Çanakkale gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden önemli konulardan bir tanesi ilimizde yakın zamanda açılması planlanan AVM`lerdir. Bu AVM Projeleri arasında en büyük kapalı alana sahip olan şu an itibariyle 17 Burda Çanakkale Alışveriş Merkezi`dir. Tüm Çanakkale kamuoyu yapımı devam etmekte olan 17 Burda Alışveriş Merkezi`nin özelliklerini, ticari koşullarını ve benzer konuları merak etmektedir” dedi.
 
Köseoğlu; “Çanakkale`deki açılış 18 Mart 2015`de olacak”
ESAS Gayrimenkul tarafından yapımı sürdürülen 17 BURDA Alışveriş Merkezi ile ilgili detaylı bilgiler veren ESAS Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Köseoğlu şirket ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Çanakkale`de yapımı devam eden 17 BURDA Alışveriş Merkezi`nin 18 Mart 2015 tarihinde açılışının yapılacağını belirten Köseoğlu; “Türkiye`de gerçek anlamda alışveriş merkezi olması gereken alışveriş merkezini hak eden illere baktık. Çanakkale gerçek anlamda alışveriş merkezini hak eden şehirlerden biridir. Bizim bütün planımız, yerel markalarla birlikte güç bir şekilde doğru büyüklükte alışveriş merkezlerini o şehirlere kazandırmak ve ekonomik anlamda herkese katkı sağlamak. Bugün itibariyle ESAS Gayrimenkul`un bilinen 3 tane alışveriş merkezi projesi, bir tane de ofis projesi vardır. Bunlardan Kocaeli`de 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi 2015 Eylül`de açacağız. Bizim için çok önemli olan Çanakkale`de ise inşallah 18 Mart 2015 tarihinde 36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip bir alışveriş merkezi hayata geçireceğiz” diye konuştu.
 
“Yerel markaları önemsiyoruz”
Çanakkale`de yapımı devam eden 17 BURDA Alışveriş Merkezi`nde yerel markaların mutlaka olması gerektiğini ifade eden Köseoğlu; “Herkesin bir arada buluşabileceği pek çok ürünü bulabileceği yeri yaratmaya çalışıyoruz. Çanakkale`de olmayan bir çok marka alışveriş merkezinde yer alacak. Biz yabancı şirket değiliz Türk şirketiyiz. Bu nedenle mutlaka yerel markaların olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu Bolu`da da Kocaeli`de de yapıyoruz ve Çanakkale`de de yapacağız. Çünkü, her şehrin özel markaları vardır. Ve o özel markalar alışveriş merkezine trafik yaratır. Bu çok önemli bir şey. Çanakkale`de tabiki yerel kiralama yapıyoruz. Çok ciddi bir şekilde görüştüğümüz çok insan var. en az bizim kafamızdan geçen yüzde 10-15 civarında bir rakamı yerele kiralayabiliriz. Ben yerel markaların mutlaka olması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle buna çok önem veriyoruz” dedi.
 
Doğaner; “Yatırım yaptığımız şehirleri özenle seçiyoruz”
17 BURDA Alışveriş Merkezi Projesi ile ilgili bilgiler veren ESAS Gayrimenkul Direktörü Mustafa Doğaner ise; “Yapacağımız projede 36 bin metrekare kiralanabilir bir alan var. Her şeyden önce bu alışveriş makinesi değil. Çünkü biz yatırım yaptığımız hiçbir yerde alışveriş makinesi yapmıyoruz. Alışveriş Merkezi`nin bugün ülkemizde genel algılanış biçimi artık biraz bu hale dönüştü. Alışveriş merkezi yatırımı yaptığımız şehirleri özenle seçiyoruz. Hangi şehirlerde yatırım yapmayı planladığımızı gizli tutuyoruz. Mesela İstanbul`a alışveriş merkezi prensip olarak yapmama kararı aldık. Ankara, İzmir, İstanbul bizim radarımız dışında. Büyükşehirler radarımız dışında. Sosyo kültürel anlamda Çanakkale`de büyük ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz bir sinema kompleksi koymayı düşünüyorduk. Ancak havaalanına yakınlığı sebebiyle sinemayı projenin içine alamadık. Projeyi şekillendirirken kriterlerimizden bir tanesi Çanakkale`de insanların bir araya gelebileceği açık alan ihtiyacıydı. Şehri o kadar gezdik ve dolaştık ama 2-3 bin kişinin bir araya gelebileceği açık hava konseri verilebilecek bir alan stadyum dışında pek yok. Biz burada dükkanlar silsilesi değil de, alternatif sosyalleşme alanı yapmak için yola çıktık ve projemizin özü de bu. İçinde fas foodun yanı sıra kahve dükkanları ve lezzete dönük yiyecek servis eden yerler projenin konseptinde var. Elektronikten gıdaya kadar bir çok firma olacak” diye konuştu. Soru–cevap bölümüyle devam eden toplantının sonunda ise ÇASİAD ailesine dahil olan yeni üyelere rozetleri takıldı.
Paylaş