“Yolları bozanlar tespit edilsin”

İl Özel İdaresine ait olan yolları fazla tonaj sebebiyle bozanların tespit edilerek rapor tutulması ve ilgililere yaptırılması için meclis başkanlığına önerge verildi.

810
 
AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda, “İl Özel İdaresine ait olan yolları fazla tonaj sebebiyle bozanların tespit edilerek rapor tutulması ve ilgililere yaptırılması” ile ilgili meclise önerge verdi. Verilen önerge meclis üyeleri tarafından görüşüldü. Önerge ile ilgili söz alan AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda; “Biz bu yolları yapıyoruz. Yapmış olduğumuz yollar aynı sene içerisinde bozulup gidiyor. Maden ocaklarının ve ağır tonajlı yük taşıyan araçların çalışmış olduğu yollar. Bu yolların yapılmasıyla ilgili idaremiz tarafından tutanaklar tutuluyor eğer kişi orada bu yolları bozduğuna dair bir belge elinde bulunduruyorsa veya jandarma bir tutanak tutmuşsa bu tutanağa dayanarak oradaki işlemlerini yapmaya çalışıyor. Benim teklifim kurumumuzun ruhsat vermiş olduğu maden ocaklarında ruhsatı verirken bir şerh konulabilir mi? Bu yüksek tonajlı araçlar hakkında işlem yapılmasını teklif ediyoruz” dedi.
 
 
“Niye bizim yaptığımız yollar bozuluyor?”
Daha sonra söz alan İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen ise; “Yollarımızın bozulmasının iki sebebi var. Biri ağır tonaj diğeri hava şartları. Çok sağlam yol yapıyoruz da mı bozuluyor? Bunu da bir araştıralım artık. Ağır tonajlı araçlara yıktık bütün suçu. Niye karayolları yolları bozulmuyor da bizim yaptığımız yollar bozuluyor? Bunu da araştıralım. Doğru tespit edelim sorunu ona göre çözüm üretelim” deiye konuştu.
 
“Yol standartları yükseltilmeli”
“Yol standartlarının yükseltilmesi noktasında bir karar almamız gerekiyorsa karar alalım” diyen Şanda; “Yollar yapıldığı zaman tek dingilli araçlar kullanılıyordu şimdi dört dingilli, çift dingilli araçlar kullanılıyor. On tekerlekli kamyon gidiyor o zaman altı tekerlekli kamyon gidiyordu” dedi.

“Yollarımız tarlaya dönecek”
Ağır tonajlı araçlar nedeniyle yolların tarlaya döneceğini ileri süren İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Babacanoğlu; “Yaptığımız yolların bu ağır tonajlı araçlarla bozulmasının önüne geçemiyoruz. Bir karar haline getirelim. Geçmesin. Yoksa yollarımız tarlaya dönecek. Bu önemli konuda önerge veren arkadaşımızı tebrik ediyorum. Bunun çaresine bakalım” şeklinde konuştu.

“Kimi kime şikayet ediyoruz?”
İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı ise şu şekilde konuştu: “Siz iktidarsınız. Bütün her şey sizin elinizde. Bunların denetimini kim yapacak? Taş ocağını açan belli, açtıran belli, ruhsatı veren belli, oradan geçmeye göz yuman belli. Kimi kime şikayet ediyoruz?”
 
“Yollardan istediğimiz randımanı alamıyoruz”
Yollardan istenilen randımanın alınmadığına dikkat çeken İl Genel Meclis Üyesi Halil Rüştü Akgün; “Geçen gün 500 Milyarlık yol ihalesi yaptık. Yazık hiç yapılmasa daha iyi. Yollardan istediğimiz randımanı alamıyoruz. Bülent Beyin dediği doğrumudur. Elbette  doğruluk payı var. Adam 0,25’lik malzeme alıyor tozlu, topraklı. Toprak varsa içinde o asfalt olmaz.” dedi. Meclis üyelerini görüştüğü yol önergesi oy birliğiyle Meclis Araştırma ve Hukuk ve Karma Komisyonu`na havale edildi.
Paylaş