havadurum

“Yoldaş vekiliniz olmaya adayım”

CHP aday adaylarından Metin Ümit Ural, daha önce yaptığı adaylık başvurusunun ardından, dün CHP il binasında açıklama yaptı, partililerle buluştu. CHP`den aday adayı olduğunu partide kalabalık bir partili topluluğu ile paylaşan Ural, “Hayatım boyunca okuduklarımdan, gördüklerimden, deneyimlerimden öğrendim ki dünyada en kıymetli şey yaşamdır, yaşam için de en kıymetli şey zaman. 13 yıldır ülkemizin üstüne çöken kara bulutları dağıtmak, karanlıkları aydınlığa çıkarmak, CHP’yi iktidara taşımak için, bu büyük umut dolu inanç dolu sevgi dolu dalgada bir damla olmaya hazır bir şekilde aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.

697
 
 
CHP`nin etkili isimlerinden Metin Ümit Ural, dün parti il merkezine gelerek burada çok sayıda partili ile buluştu. CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ile Ural`ı destekleyen partililer de hazır bulundu. Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve Yenice İlçe Başkanı Mehmet Gerçek`in de katıldığı basın açıklamasında Ural, “Arkadaşlarımın da desteğiyle dostlarımla,ailemle, ömrümün yarısını paylaştığım yoldaşlarımla, duruşuma samimiyetime inanan partililerimle de istişarelerde bulunarak aldığım bu kararım doğrultusunda bilmenizi isterim ki ihtiyaç duyduğunuzda sesini duyacağınız, derdinize ortak olacak, çözüm bulmak için canla başla çalışacak, sokakta, eylemde, hak mücadelesinde yanı başınızda olacak yoldaş vekiliniz olmak için adayım. Sosyal demokrat değer için adayım, iş, emek ve eşitlik için adayım, demokrasiyi araç değil amaç yapmak için adayım, adalet ve özgürlükler için adayım, laiklik başta olmak üzere tüm Cumhuriyet kazanımları için adayım, partim ve partililerimize, insana hizmet etmek için adayım” dedi.
 
 
“2015 AKP`den kurtulduğumuz yıl olacak”
“Ülkemiz tarihinin en zorlu ve en karanlık dönemlerinin birinden geçiyor” diyen Ural, “Bu topluma ‘ileri demokrasi’ diye yutturulan ‘yeni Türkiye’nin sırları döküldü. Dökülen sırların altından baskıcı bir polis rejimi çıktı. Ülkemiz bugünlerde sivil faşizmin gölgesinde tarihinin en sorunlu süreçlerinden birini yaşıyor. Cumhuriyet ile hesaplaşılıyor; insanlarımız yoksullaştırıyor, yalnızlaştırıyor ve çaresizleştiriyor. Dolayısıyla bu noktada durumdan yakınmak değil çözümü hep birlikte gerçekleştirmek zorundayız. O yüzden biliniz ki; 7 Haziran bu ülke için bir dönüm noktasıdır. Soygunculardan ,gençlerimizi öldüren katillerden hesap sormalıyız. Bu hırsızlıkların hesabını sormadan ölürsek gözümüz açık gider. Bu yüzden 2015 yılı bu çürümüşlükten ve AKP’ nin bu haramilik düzeninden kurtulduğumuz yıl olmak zorundadır. 2015 seçimlerinde CHP Türkiye’ nin üzerine, tüm aydınlığı ile yeniden doğacaktır.Bundan hiç şüpheniz olmasın. Kendi adıma partimin vermiş olduğu önseçim kararından aldığım cesaretle bu gün talip olduğum görevi desteğinizle yeni bir mücadele alanı olarak değerlendireceğim. Tabanın söz sahibi olması; bu anlamda üye ve örgütün siyasal süreçlerde etkili olması, parti politikalarının ve kadroların tabandan üretilerek, parti merkezine taşınması için hep birlikte çalışacağıma söz veriyorum. Ülkemizin en karanlık dönemlerinde olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve yaşadığımız coğrafyanın tüm dikkatini ve umudunu üzerimizde taşıyoruz. Umut bir iddiadır, umut bir başlangıçtır. Umut geleceğe hazırlanmaktır. Bizim için imkansız yoktur, bahane yoktur, engel yoktur ? Öyleyse bizler, umudun partisi CHP’nin neferleri olarak yitirilen umutları yeniden yeşerteceğiz.?Bu dönem; namusluların da namussuzlar kadar cesur olması gereken bir dönem. Bu cadı avına, korku imparatorluğuna Çanakkale’den dur diyecek, Çanakkale`den aydınlığa bayrak açacağız El birliğiyle CHP’yi; Çanakkale’de 1. Parti ,ülkemizde de iktidar yapacağız, üreten, paylaşan ve özgür Türkiye’yi yeniden kuracağız!” dedi.
 
 
“Önce aday, sonra iktidarız”
“Bu aşamada delegelerimizin sorumluluğu çok büyük, CHP’yi iktidara taşıyacak adayları belirleyecekler” diyen Ural, “Üyelerin fikirlerini yansıtmaları açısından da artı sorumlulukları var. Ancak benim içim rahat üyelerimize, delegemize çok güveniyorum. Doğru karar vereceklerine inanıyorum. Her zaman söylediğim, her fırsatta vurguladığım bir şey var; örgütün ortak aklının ve iradesinin CHP’yi iktidara taşıyacağı! Çanakkale CHP örgütünde; ilçe ve belde örgütlerinde `örgütün gücü` vurgumuz yankı buldu. Temas ettiğimiz saygıdeğer üyelerimizle yaptığımız görüşmelerde örgütün gücü ortaya çıktı. Ben, siyaseti her şeyden önce, saygı, sevgi ve samimiyet olarak değerlendiriyorum bu sebeple siz partililerimin vereceği karara sonuna kadar saygı duyacağım.Sizlerden beklediğim tek şey, özgür iradenizi özgürce kullanmanızdır. Geleceği birlikte kurmanın ve geleceğimize sahip çıkmanın yolu birlikte ve örgütlü mücadeleden geçer. İçinizden birisi olarak sizin sesiniz, yüzünüz ve bir parçanız olarak sizleri hep birlikte mücadele etmeye davet ediyorum. Ben değil BİZ olmak, BİZİM mücadelemizi vermek için desteğinizle müsaadenizle adayım. Bizler büyük bir aileyiz. Bu ailenin bir parçası olarak rozetini gururla taşıdığım ve hiçbir zaman çıkarmayacağım Cumhuriyet Halk Partisi’nin sade bir üyesi, neferi olmaktan onur duyuyorum. Buralara kadar gelerek bizleri onurlandıran siz değerli partililerime çok teşekkür ediyor,diğer aday adayı arkadaşlarımın da çalışmalarıyla partimize güç kattıklarını biliyor, çıktıkları yolda onlara da başarılar diliyorum. Gün, karanlıkları aydınlığa çıkarmak için, haramilerin saltanatına son vermek için mücadele günüdür, ‘müsaadenizle’ önce aday sonra iktidarız!” ifadelerini kullandı.
Paylaş