“Yenice’de 4+4+4’ün faturası”

Çanakkale’de her geçen gün 4+4+4 eğitim sisteminin faturaları bir bir ortaya çıkıyor. Eğitim Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hül-ya Okkalı, 4+4+4 eğitim sistemine hazırlık çalışmaları doğrultusunda köy okullarının birleştirilmiş sınıf olarak, gerekli donanım ve ulaşım imkanları sağlanmadan eğitime açıldığını söyledi.

620
Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Hülya Okkalı, 4+4+4 eğitim sistemine hazırlık çalışmaları doğrultusunda köy okullarının birleştirilmiş sınıf olarak, gerekli donanım ve ulaşım imkanları sağlanmadan eğitime açıldığını söyledi. Okkalı; “4+4+4 uygulamasında manzaralar netleşmeye ve bedeller ödenmeye başlandı. Yenice ilçemizde 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 15:00 dolaylarında, ilköğretim öğrencilerimizi taşıyan servisin kaza yapması sonucu 3 öğrenci yaşamını yitirdi, 20 öğrenci (1`i ağır olarak) yaralandı. Öncelikle çocuklarını kaybeden velilerimize baş sağlığı diliyoruz. 4+4+4 eğitim sistemine hazırlık(!) çalışmaları doğrultusunda köy okulları birleştirilmiş sınıf olarak, gerekli donanım ve ulaşım imkanları sağlanmadan eğitime açıldı. Oluşan norm fazlalığını da eritmek adına öğretmen arkadaşlar bu okullara geçici olarak görevlendirildi. Pek çok okulun ulaşım ve eğitim imkanı olmadığı halde öğrenciler, veliler ve öğretmenler bu uygulamaya maruz bırakıldı” dedi.
 
“Milli Eğitim Müdürlüğü soruna çözüm getirmedi”
4+4+4 eğitim sisteminin olumsuzluklarının Davutköy’e de yansıdığını kaydeden Okkalı şu şekilde konuştu: “Çanakkale ili Yenice ilçesine bağlı 8 km uzaklıktaki Davutköy`de de aynı uygulamayla okul açıldı. Köye geçici görevlendirilmesi yapılan öğretmenin raporlu olması, açılan okulun eksiklerine rağmen eğitim-öğretimin başlaması ve okulda öğretmen olmamasından dolayı köy halkı çocuklarını merkezi okullara göndermek için başvuruda bulundular. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü bu soruna çözüm getirmedi. Köy halkı da kendi olanaklarıyla araç kiralayarak çocuklarını merkezi okullara gönderme çabası içine girdiler. Aracın, 4 Ekim 2012 okul çıkışı köye dönüşte Yenice Göleti civarında yaptığı kazada üç öğrencimiz yaşamını yitirdi. Geçtiğimiz yıllarda taşımalı olarak merkezi okullara gelen öğrencilerimizin eğitimi için, köy halkı ve muhtar, ``devlet servis vermediği için kendi imkânlarımızla kiralamak zorunda kaldık`` dediler. İlgili makamlardan gelen açıklama ise, ``köy halkının özel olarak tuttuğu bir araçtır, evraklarını inceleyeceğiz`` şeklinde oldu.”
 
“Gökten 4+4+4’ün üç faturası düştü”
“İlki; çocuklarını, kapılarının önündeki (öğretmensiz, dört sınıf bir arada, birleştirilmiş sınıf olarak) okulda nitelikli eğitim aldıramadıkları için kaybeden köylüye, İkincisi; aynı araçta kendi eşi ve çocuğu da bulunan, dikkatsiz araç şoförüne, üçüncüsü; eş özrü tayini olmadığı gibi okulunda da norm fazlası olan ve zorunlu geçici görevle bu okula gönderilen ve raporlu olan öğretmene. Masalımız 444 masalını yazarak halkı uyutma çabası içinde olanların maalesef yeni maceralarıyla devam edecek. Faturayı emekçiye ve halka kesenler başarılarıyla mutlu olabilirler” şeklinde konuştu.
Paylaş