“Yeni hastanenin kapasitesi önemli”

Çanakkale Devlet Hastanesi’nin yeni binası için önerilen yer tartışılmaya devam ediliyor.

591
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SES Çanakkale Şube Başkanı Eftal Yıldırım, 500 yataklı olması planlanan yeni hastane binasındaki yatak sayısının bin olması gerektiğini söyledi.
 
Şehir içindeki mevcut hastane kapasitesinin yetersiz olduğunu belirten Yıldırım, yeni hastane binasının kentin büyüyebileceği bir alana yapılmasının daha anlamlı olacağını ifade ederek; “Şehir içindeki hastanenin kapasitesinin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Mutlaka devlet hastanesi şehir çevresindeki büyük bir alana ilerisi düşünülerek taşınması gerekiyor. Yeni hastane binası için düşünülen 500 yatak sayısının da en az 800 kişilik olması gerekiyor. Önemli olan yerin şehir dışında olmasının ötesinde yeni hastanenin yatak sayısı ile beraber konumu daha önemli.
 
Sağlık Bakanlığı, nüfusu 850 binden düşük nüfuslar için önerdiği bir plan var. Hastanelerin, hem üniversite ile ortak eğitim araştırma hastane şeklinde yapılmasını hem de büyük bir hastanenin tek olmasını ve şehrin dışında olmasını öneriyorlar. Bu anlamda bizde bunun böyle olmasını söylüyoruz. Prensip olarak düşüncemiz, devlet hastanesi şu andaki mevcut kapasitesi ile yetersiz. Mutlaka şehrin dışına taşınması gerekiyor. Bu konuda şehrin dışındaki ana ulaşım yollarına yakın olması da gerekiyor. Kendi içindeki donanımı da ileriye dönük ihtiyaçlara karşılık verecek bir kapasitede olması gerekiyor. Bu konuda yatak sayısı olarak hedefimiz 800 hatta 1000 kişiye kadar çıkartılabilir. Hastanenin yer olarak TOKİ’nin arkasında ya da Sarıcaeli tarafında olmasının bir farkı yok. Yeni hastane binası, çevre ilçelerin de ihtiyaçlarını giderebilecek bir şekilde Çanakkale’nin büyüyebileceği bir alana hitap etmesi gerekiyor” dedi.
Paylaş