“Yaşam değerlerimize hep sahip çıkacağız”

Çanakkale’de altın tekellerine karşı mücadelesini sürdüren çevreciler, Kirazlı ve Kızılelma Köyü’nde gerçekleşecek olan toplantı için kolları sıvadı. Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; her zaman olduğu gibi yine altıncılara karşı mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

566
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; her zaman olduğu gibi yine altıncılara karşı mücadelelerine devam edeceklerini belirterek; “Kirazlı da bilgilendirme toplantısını 19 Şubat tarihinde yapacağız. Kızılelma da 18 Şubat tarihinde yapacağız. Her iki köydeki altın işletmeleri ile ilgili 23 Şubat günü halkı bilgilendirme toplantısı yapılacak. Bu organizasyonu devlet in yetkilileri ve altıncılar düzenliyor. Biz de orada olacağız. Bu güne kadar altıncılara karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi yine sürdüreceğiz” dedi.
 
Kirazlı’ya termik santrali 
Kirazlı’ya yapılan termik santrale de karşı çıktıklarını ifade eden Nalbant; “Kirazlı’ya 600 megavatlık termik santral yapılıyor. Halkı bilgilendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantı 5 Mart tarihinde Lapseki Güreci Köyü’nde yapılacak. Bundan önce olduğu gibi bu santral ile ilgili de, çevreciler olarak gerekli çalışmaları yapacağız. Sonuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Daracık bir alana linyit ile çalışan bir termik santral kuruluyor demiştik. Bu söylediklerimizin hepsi gerçekleşti. Bu bölgenin tümüyle yok olması anlamına geliyor. Orada yaşayan insanların zehirlenmesi anlamına geliyor. Tarım ürünlerinin yok olması, asit yağmurları sonucu havanın, suyun ve ormanların yok olması anlamına geliyor” diye konuştu.
Paylaş