“Yarı yıl bitiyor ama sorunlar bitmiyor”

858
Eğitim-Sen olarak yaptıkları ziyaretlerde karşılaşılan sorunlar nedeniyle öğretmen, öğrenci ve velilerin kaygılandığını belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Sekreteri Hülya Okkalı, depreme dayanıksız olduğu için boşaltılması öngörülen binalardan Merkez İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Eceabat’ta Türközü, Biga’da Tevfik Emin Başarır ve Bayramiç’te ise Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okulu’nda bazı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.
 
Okkalı; “Eğitim-Öğretim yılının 1. Yarılının bitmesine 20 gün kaldı. Fakat Çanakkale de okulların sorunları devam ediyor. Eğitim-Sen olarak yaptığımız işyeri ziyaretlerinde karşılaştığımız sorunlar öğretmen, öğrenci ve velilerin kaygılanmalarına sebep oluyor. Depreme dayanıksız oldukları için binalarının boşaltılması öngörülen merkezde Merkez İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulları, ilçelerde de Eceabat’ta Türközü, Biga’da Tevfik Emin Başarır ve Bayramiç’te Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okullarında sıkıntı yaşanmaktadır. Deprem gibi önemli ve hafife alınmaması gereken bir olay için okulların taşınması eleştirilecek bir konu değildir. Alınması doğru ve gerekli bir karardır.  Ancak bu taşınmanın daha iyi planlanması zamanının Eylül ayında olması gerekirdi. Böylece veli, öğrenci ve öğretmenler durumu içselleştirip sorunlarını çözmüş olarak okula başlayabilirlerdi. Bu zamansız taşınma kaygıları artırmış sıkıntı yaratmıştır. Cevatpaşa İlköğretim Okulu’na ulaşım sıkıntısı yaşanmaktadır. Halk otobüsü seferleri okulun giriş ve çıkış saatlerinde yetersiz kalmıştır. Kantin tek tercihtir ve öğrenci sayısına cevap verememektedir. Yemek şirketleri ile alternatifler oluşturulmalıdır. Zaten öğle arası evinde dinlenemeyen öğrenci ve öğretmen öğle arasını yemek telaşı ile geçirmektedir. Ayrıca taşınan bütün okullar için okullarına dönüş tarihi belirsizdir. Veli, öğrenci ve öğretmenler yetkili bir ağızdan aydınlatılmalı bu belirsizlik giderilmelidir. Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda derse çok erken başlayıp, teneffüs araları 5 dakika olan öğrenciler enerjisini boşaltamadan derse girmekte, bu da performansı düşürmektedir. Bu vb. sorunlar bu durumdaki bütün okullarda yaşanmaktadır” dedi.
 
“Sorunların takipçisi olacağız”
Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sorunlara çözüm beklediklerini ifade eden Okkalı; “Bunun yanında Karacaören İlköğretim Okulu öğrencileri de söz verilen okullarının yapılmasını beklemektedirler. 250 öğrencinin bulunduğu okulda 40 öğrenci Karacaören köyünden, diğerleri taşımalı gelmektedir. Dörtyol köyüne yapılması planlanan tekrar gündeme gelmesi okulda yaşanan fiziksel pek çok sorunu çözecektir. Bütün sorun ve sorularımıza Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çözüm ve cevap bekliyoruz. Tespit ettiğimiz bu sorunların Eğitim-Sen olarak takipçisi olacağız” diye konuştu.
Paylaş