“Yaratan ve yaşatan sensin”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkalelilere yolladığı mektubunda 13 yıllık güven için teşekkür ederken, kentin `barış`, `özgürlük` ve `demokrasi` gibi anlayışında, kent halkının büyük payı olduğunu ifade ederek, “Bu güzelliği yaratan ve yaşatan sensin sevgili hemşerim. Sen olmasaydın, senin hayata baktığın pencere bu kadar aydınlık olmasaydı, bu kent bu denli yaşanılası olmazdı, olamazdı. Varlığın için, kentte var olmasını sağladığın anlayış için sana teşekkür ederim sevgili hemşerim” dedi.

531
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 18 Mart törenlerinde yaptığı, yurtiçi ve yurtdışından büyük bir övgüyle bahsedilen `tarihsel` konuşması ve 13 yıllık belediye başkanlığı nedeni ile Çanakkalelilere ithafen yazdığı mektubunu kent halkına ulaştırıyor. Kent Gönüllüsü kadınlar tarafından dağıtımına başlanan mektup hem bir teşekkür hem de Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde temenniler içeriyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Sevgili hemşerim, değerli Çanakkaleli dostum” başlığı altında kaleme aldığı mektubunda; “Tabiat ananın tüm nimetlerini cömertçe sunduğu, tarihin zenginliklerle doyurduğu bir coğrafyanın, Çanakkale’nin, şanslı ama bir o kadar da sorumlulukları büyük yaşayanlarıyız. Çünkü 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Gelibolu Yarımadası’ndaki büyük mücadelede verilen canların, geleceğe bağımsız bir ülke miras bırakmak için ödenen bedellerin büyük sorumluluğu var omuzlarımızda. Bu büyük sorumluluk, Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan herkesin ortak sorumluluğudur, ancak bizler Çanakkale`nin havasını soluyan, toprağından beslenenler için her şeyden ötedir” dedi.
 
Teşekkür etti
“Hepimiz Çanakkale’nin büyük adını daha da yüceltmek, bu güzel şehre layık olmak adına var gücümüzle çalışıyoruz” diyen Başkan Gökhan, “Kentte hâkim olan barış ve huzur ortamının, dinginliğin ve keyfin kıymetini biliyor ve korumak için ne gerekiyorsa birlikte yapıyoruz. Çanakkale’de yaşayan herkes kültürünün, inancının gereğini hiçbir baskıya uğramadan, ötekileşmeden doyasıya yaşayabiliyor, herkes birbirini olduğu gibi kabulleniyor ve olduğu gibi seviyor. Bu güzelliği yaratan ve yaşatan sensin sevgili hemşerim. Sen olmasaydın, senin hayata baktığın pencere bu kadar aydınlık olmasaydı, bu kent bu denli yaşanılası olmazdı, olamazdı. Varlığın için, kentte var olmasını sağladığın anlayış için sana teşekkür ederim sevgili hemşerim” ifadelerine yer verdi.
 
“Bana inandınız, güvendiniz, sevdiniz, kefil oldunuz”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 13 yıldır kendisine duyulan güven ve sevgiye de değinerek, “On üç yıl önce içinizden biri, sade bir vatandaş olarak sürdürdüğüm yaşantımda, Çanakkale’nin Belediye Başkanı olma gururunu yaşadım. Üç kez partimin adayı olarak huzurunuza çıktım, her defasında siyaset üstü bir olgunlukla ve sürekli büyüyen bir destekle yanımda durdunuz. Temsilciniz olarak şehrin emanetini korumam için beni görevlendirdiniz. Çanakkale`nin hoşgörüyü, demokrasiyi ve barışı ilke edinmiş siz değerli yaşayanlarına yaraşır bir kent yaşamı sunmak adına çıktığım yolda bana hep inandınız, her zaman güvendiniz, sevdiniz, kefil oldunuz. Güvenip teslim ettiğiniz kent yönetiminde, kimseye karşı başınızı eğdirmemek, her zaman dik tutmak adına, sizlerden aldığım gücün ve sevginin verdiği moralle yorulmadan, keyifle ve heyecanla çalışmaya devam ediyorum. Bana teslim ettiğiniz Barışın Kenti Çanakkale`nin Belediye Başkanı olma sorumluluğu ile nefes aldığım her an tüm kent halkının ve gururla yaşadığım bu kentin daha yaşanılası olması için var gücümle çalışıyorum” dedi.
 
“Yolsuzluk ve yokluluğun olmadığı bir seçim”
“Her birimiz bu kente, bu kentin değerlerine büyük emekler verdik” diyen Başkan Gökhan, mektubunu “Bugün bu kentte vücut bulmuş ne varsa, hepsinde her birinizin, hepimizin ayrı ayrı payı var, emeği var. Bugün Çanakkale ülkemizin en yaşanılır kentlerinin başında geliyor, gelen konuklar kentimize yerleşme planları ile geri dönüyor. Sevgili hemşerim bunu hep birlikte başardık, bu ayrıcalığı hep birlikte yarattık. Şimdi ülkemiz yeni bir dönemin arifesinde, Haziran ayında gerçekleşecek genel seçimler ile ülkemiz için yeni bir dönem başlayacak. Kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi, işçimizi, esnafımızı her birimizi çok yakından ilgilendiren bu seçimlerin; ülkemize yolsuzlukların, yoksullukların olmadığı, daha çok demokrasi ve adalet, hakça paylaşımlar, daha çok barış ve hoşgörünün hâkim olduğu bir düzen, size ve ailenize de sağlık ve hoşluk getirmesi dileğimle en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadeleri ile tamamladı. (Seçkin Sağlam)
Paylaş