“Yanlış bilgilerle kamuoyu yanıltılmasın”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, seçim süreci ve kentteki spekülasyona neden olan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Gökhan, Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamalarında, “Bazı yanlış söylemler gazetelerde yer alıyor. Bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilmemeli” dedi.

841
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Merkezi`nde gerçekleşen toplantının ardından bazı gazetelerdeki haberleri hatırlatarak, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini ifade etti. “Toplantının ardından sanki belirlenmiş bir yöntem varmış gibi yapılan değerlendirmeler doğru değildir” diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Parti tabanı yanıltılarak siyaset yapmak doğru değildir. Genel Başkan Yardımcımz sayın Gökhan Günaydın`ın açıklamalarını takip ettim. Orada da gayet açık ve net, yanlış bilgiler ile kamuoyunu yanıltmamak lazım. Bu tür yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek bir şekilde bilgiler verilmemeli. Toplantıdan herhangi bir karar çıkmamıştır, ama maalesef bu konuda spekülasyonlara neden olan açıklamalar yapılmaktadır. ” şeklinde konuştu.
 
“ÇOMÜ`yü koruyacağız”
Yerel bir gazetede yayınlanan röportajının ardından kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Gökhan, ÇOMÜ`nün Çanakkale için önemli olduğunu ifade ederek, rektörün kimin olduğuna bakılmaksızın üniversitenin korunması gerektiğini söyledi. “Bunlarla ilgili çok fazla söylenecek birşey yok. Ben ne dediğimi biliyorum” diyen Gökhan, “Orada yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek bir cümle var. Yani o bir örnektir. Aile sırlarının dışarıda anlatılmaması ile ilgili. Parti de bir ailedir, aile sırlarını ulu orta konuşmamak lazım. Elbette ki özellikle Rektör konusunda, yanlış gördüğümüz yerlerde de eleştirimizi yapıyoruz. İsim de verdim ben orada. Talat Hoca`ya yapılanları söyledim. Sadece bu değil diğer haksızlıklara karşı da mücadele edeceğiz, ama üniversite kurumu da elbette ki Çanakkale`mizin gözbebeği. Rektörün kim olduğuna bakmadan ÇOMÜ`yü koruyacağız. Ama rektörün anti demokratik uygulamalarına da karşı çıkacağız tabiki” ifadelerini kullandı.
“Kızacak bir şey yok”
“Siz de takip ediyorsunuz, CHP`de gençlerin bu tür etkinliklerde yer alması noktasında bir sıkıntı var” diyen Gökhan, `örgüt yatıyor` demediğini söyledi. Gökhan, “Nejat Bey`in de bir açıklaması olmuş. Sanıyorum Nejat bey, röportajı tam okuyamamış herhalde, bir daha dikkatli okursa, düzeltmemi de iyi okusun. Ben `örgüt yatıyor` demedim, `gençler yatıyor` dedim. Gençler maalesef bu konuda çalışmıyor. Bir de demiş ki; `bunlar Danışma Kurulunda olur` Danışma Kurulu olsa zaten bunları söyleyecektik. Uzun zamandır da bağırıp durduk. Bir `danışma kurulu olsun` dedik, yapmadılar, Ne yapayım? Ben bunlar polemik konusu olsun istemiyorum. Benim bu düşüncelerimi kamuoyu da biliyor. Sürpriz değil benim bu söylediklerim. Ama açıkça söylendiği zaman kızıyorlar. Kızacak, alınacak bir şey yok. Gazeteci söylediğim bir kelimeyi yanlış anlam çıkacak şekilde yazdığı için ben de gerekli tavrımı koydum. Siteden de açıkladım.” dedi.
“Değişim hareketinin öncüsü benim”
“Değişim hareketinin öncüsü de benim” diyen Gökhan, açıklamalarını şu şekilde tamamladı; “Çünkü ben Haluk Koç ile birlikte Çanakkale`ye gelip, o zamanki yönetime karşı bayrağı açan Belediye Başkanları`ndan biriyim. Çanakkale`de de bu mücadeleyi arkadaşlarımla beraber biz başlattık. Sonra başka yerlere gitmesin iş, bir daha 2009 seçimlerine falan gitmeyelim, burada da kalalım. Onun için bu konuya da kapatalım zaten. Röportajı da herkes değerlendirir. Herkes kendi işine baksın.”
İşte o açıklama
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yerel bir gazetede çıkan röportajının ardından Çanakkale Belediyesi`nin Resmi Web Sitesi`nden yaptığı açıklamada; “Söylemeye çalıştığım tam olarak şu idi; `Evlerin mahremiyeti vardır, evlerde kapalı kapılar ardında yaşananlar o çatının altında kalır. Ama bazı insanlar bu mahremiyeti yok sayıp, en mahrem olan yeri yani yatak odası sırlarını dahi alenen bazen başkalarıyla paylaşabilirler, bu doğru değildir. Partiler de bizim evimizdir. Orada, o çatı altında yaşananlar bir evin yatak odası gibi mahremdir, öyle olmalıdır. Parti içinde yaşananlar, konuşulanlar her zaman, herkesle paylaşılmamalıdır. Gün gelir saf duygularla anlattıklarınız karşınıza sorun olarak çıkabilir ve bu sizi zor durumda bırakabilir. Geçmişte bunlar yaşandı, bundan böyle yaşanmaması adına dikkat gösterilmeli.` Karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirdiğimiz görüşmede anlatmak istediklerim tam da yukarıda ki ifadelerim gibidir ve umarım takip eden sayıda da bu yanlışlık düzeltilir ve kamuoyunda oluşabilecek yanlış algılamaların önüne geçilir” demişti.
Paylaş