“Yan gelip yatma” ayarı!

AKP`nin Gelibolu İlçe Başkanı Mehmet Eligül`ün sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden verdiği mesaj Gelibolu`da günün konusu oldu. Eligül, çitfçi sorunları ile ilgili bir paylaşımın altına “30 dönüm tarlayı işleyip, 11 ay yatmayacaksın” dedi. Bu sözler akla, “Üretemiyoruz” diyen bir çiftçiye söylenen “Ananı da al git” sözlerini getirdi.

687
AKP Gelibolu İlçe Başkanı Mehmet Eligül, sosyal medyada üzerinden çiftçilere verdiği mesaj; AKP`nin tarım politikasını da gözler önüne serdi. Eligül`ün listesindeki birinin; “Köy çocuğu, bir çiftçi ve öğretmen olarak yazıyorum; 2002 yılında buğday 40 kuruş, mazot 1,75 kuruş, gübrü 80 kuruş, bugün buğday 70 kuruş, mazot 4,50 TL, 1,50 TL çiftçi kardeşim ayakkabı kutusuna oy ver” dediği paylaşımın altına AKP`nin Gelibolu İlçe Başkanı Mehmet Eligül, öyle bir yorum yaptı ki, sonrasında yorum yapmaya gerek bile bırakmadı!Eligül, şahsi facebook hesabından yazıya yazan kişi üzerinden tüm çiftçilere verdiği mesajla, deyim yerindeyse ayar çekti. Eligül, "Sevgili kardeşim! Bir dönüm buğdayın çiftçiye maaliyeti 200 lira. Bunun içinde sürme, ekme, tohum, kök gübresi, yaprak gübresi, biçme dahil. Dönümüne 350-400 lira arasında verim aldığımızı kabul edelim ve tüccar fiyatı ile satalım, teşviklerle 370 lira gelir elde eder. Maaliyeti düşersen, çiftçi dönümde 170 lira kazanır ve toplam bir ay çalışır. Ama adam çiftçiyim diyor, 30 dönüm tarlası var. 30 dönüm tarlayı işleyip 110 ay yatmayacaksın. İyi yaşamak istiyorsan, ilave işler yapacaksın” önerisinde bulundu.
 
İlave işten kasıt ne?
“30 dönüm tarlayı işleyip 11 ay yatmayacaksın. İyi yaşamak istiyorsan ilave işler yapacaksın” diyen Eligül, sosyal medyayada da günün konusu oldu. Yaşamını çiftçilik ile geçindiren ve kırsalda yaşayan birisinin en gibi bir ilave iş yapacağına anlam verilemezken, Eliğül`ün “Yan gelip yatma” minvalindeki önerisi de manidar bulundu.
 
Devamını bekliyoruz...
AKP Gelibolu İlçe Başkanı Mehmet Eligül, ilgili paylaşımını “Devamımı getirmemi ister misin?” soruyla bitirirken, bu söylem de merak uyandırdı. Yaptığı hesap ile zaten çiftçinin kazanamadığını gözler önüne seren Eligül`ün, aynı hesapla mı yoksa başka hesaplarla mı, devam getireceği merak konusu oldu. Sosyal medyaya, “Devamını getir Mehmet Başkan” diyenlerin sayısını azımsanacak gibi değil....
Paylaş