“Verginin meyvesi hizmettir”

Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık ve beraberindeki birim müdürleri, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında dün çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yapılan görüşmede, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Vergi adaletinin olabilmesi için, kurumlar vergisinin, dolaylı vergilerin üzerinde olması gerekir.`` dedi. Defterdar Mustafa Işık, “Verginin meyvesi hizmettir, fiş almazsan kaçak olur” dedi....

814
 
 
Toplumda vergi ödeme alışkanlığını kazandırma ve her vatandaşa vergi bilincini benimsetmek amacıyla her yıl yapılan vergi etkinlikleri, bu yılda çeşitli programlarla gerçekleştiriliyor. Bu yıl, 26`ıncısı düzenlenen Vergi Haftası etkinlikleri Çanakkale Defterdarlığı`nın Cumhuriyet meydanında çelenk koyma töreniyle başladı. İl Defterdarlığı, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği` nin çelenk koymasının ardından, törende konuşan Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık; “Vergi bir kültürdür. Vergi verme konusunda toplumu bilinçlendirmek bugün daha önemli bir hale gelmiştir. Bütçenin yüzde 75`inin ülke halkının verdiği vergiler oluşturmaktadır. Dolaylı, dolaysız vergi veren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Daha iyi eğitim, daha iyi üniversite, daha iyi sağlıktan faydalanma, daha güzel yollar için vergi bilincinin benimsemek, gönüllü vergi vermeyi kültür haline getirmek vergi haftasının amaçlarındandır. Vergi haftasının ülkemize, milletimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ziyaret edildi. Gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali Çınar; “Vergi vermedeki hassasiyet ülkelerin gelişmişliğiyle alakalı bir durumdur. Vergi vatandaşlık bilinciyle alakalı birşeydir. Vergi vermek hem insan ahlakının hem iş ahlakının bir gereğidir. Bir sistemin adil, başarılı, kurumsallaşma seviyesinin yükselmesi vergi vermeyede bağlıdır.`` dedi.
 
 
 
“Belediyenin vergi dairesine borcu yok”
26`ıncı Vergi Haftası ettkinlikleri kapsamında, İl Defterdarı Mustafa Işık ve beraberindeki heyet Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı da makamında ziyaret etti. Başkan Gökhan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Verginin önemine değinen Başkan Gökhan; “Vergi adaletinin olabilmesi için Kurumlar vergisinin, dolaylı vergilerin üzerinde olması beklenir. Her zaman bu temenni edilir. Herkes kazancı oranında vergisini vermek zorundadır. Çanakkale Belediyesi`nin vergi dairesine borcu yok. Bu Çanakkale halkı sayesindedir. Toplumu bir bütün olarak algılarsak, herkesin bu ülkede refah içinde yaşamaya hakkı olduğu kadar,her vatandaşında bu refaha katkı vermesi gerekir. Dünyada bir adaletsizlik söz konusu ve bu adaletsizliği yaratanda insanın kendisidir” ifadelerini kullandı.
Paylaş