“Verginin meyvesi hizmettir”

Çanakkale’de “Verginin Meyvesi Hizmettir” “Verginle Güvendesin” ve “Fiş Almazsak Kaçak Olur” sloganıyla düzenlenecek olan 25. Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

1137
 
Konu ile ilgili makamında basın toplantısı düzenleyen İl Defterdarı Mustafa Işık, 24 Şubat-02 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası’nda kamuoyuna, öğrencilere ve personele yönelik olarak bir dizi etkinlikler planlandığını söyledi. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de ilk üç sırada yer alan Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine ödüllerinin verileceğini ifade eden Işık; “Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. 25. Vergi Haftası bu yıl 24 Şubat-02 Mart 2014 tarihleri arasında İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu kapsamda, kamuoyuna yönelik olarak yapılacak etkinlik çerçevesinde 24 Şubat 2014 Pazartesi sabahı personelimiz, öğrenciler ve meslek örgütü temsilcileri ile Atatürk anıtına çelenk konularak başlatılacak olan Vergi Haftası Kutlama programımız, Sayın Valimiz başta olmak üzere protokol ve meslek örgütlerini ziyaretlerle devam edecektir. İlimizde ilk üçe giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine düzenlenecek kokteylde Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediyeler törenle verilecektir. Ayrıca vergi dairelerimizce mükellefiyet ödevlerini zamanında yerine getiren gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimiz işyerlerinde ziyaret edilerek Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediyeler verilecektir” dedi.
 
“Fiş almazsak kaçak olur”
İl Defterdarı Mustafa Işık sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vergi Haftası için hazırlanan `Verginin Meyvesi Hizmettir` `Verginle Güvendesin` ve `Fiş Almazsak Kaçak Olur` yazılı afişler, İlimizde vatandaşların yoğun olarak bulundukları kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve toplu taşıma araçları vb. yerlere asılacak olup, futbol müsabakalarında da `Verginle Güvendesin` yazılı pankart kullanılacaktır. Vergi haftası boyunca İlimiz KİPA alışveriş merkezinde stant açılarak mükelleflerimize vergisel konularda yardımcı olunacaktır. Vergi Dairesi Müdürü ve diğer yetkililerce verginin önemi ve vergi haftası etkinlikleri konusunda yerel TV ve Radyo’da programa katılacaktır” diye konuştu.
 
“Öğrencilere de ödülleri verilecek”
Öğrencilere yönelik etkinliklerde düzenlediklerini kaydeden Işık; “Öğrencilere yönelik olarak yapılacak etkinlik çerçevesinde, İlimizde 4 ilkokul ve ortaokuldan 20’şer öğrenci olmak üzere toplam 80 öğrenci Defterdarlığımızı ziyaret edecek, verginin önemi, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgilendirilecekler, öğrencilere Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilen hediye kiti dağıtılacaktır. Ayrıca İlimizde 3 ilkokul ve ortaokul ziyaret edilerek öğrencilere vergi konusunda konferans verilecek olup, Defterdarlığımızca hazırlanan hediyeler verilecektir. Öğrenciler arasında 26.02.2014 Çarşamba günü ödüllü satranç turnuvası düzenlenecek ve yapılacak ödül töreninde öğrencilere ödülleri verilecektir. İlimiz merkez ve ilçelerinde ortaöğretim, lise ve dengi okul öğrencileri arasında “Vergi” konulu sloganlı afiş yarışması düzenlenmektedir. Yarışmaya katılma süresi 31 Mart 2014 tarihinde sona ermektedir. Söz konusu yarışma İlimiz merkez ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine duyurulmuş olup, İlimize gönderilen afişlerin ilgili müdürlüklere dağıtımı yapılmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığınca gönderilecek olan hediyelerden 1. olan öğrenciye Notebook, 2. olan öğrenciye dijital fotoğraf makinesi, 3. olan öğrenciye MP 4 Defterdarlığımız tarafından verilecektir” şeklinde konuştu.
 
Defterdarlık personeli kan bağışlayacak
Çanakkale Defterdarlığı personelinin motivasyonunu sağlamak amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenleneceğini kaydeden Işık, Defterdarlık hizmet binasında 26 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 09.00’da personelin Kızılay’a kan bağışında bulunacağını ifade ederek; “Vergi Haftasında personelimiz toplu olarak tiyatro gösterisine katılacaktır. Personele yönelik yapılacak etkinlikler çerçevesinde ise, personelin moral ve motivasyonunu arttırıcı kişisel gelişim ve çalışanlarla mükellefler arasındaki etkili iletişimin arttırılması amacıyla seminer verilecektir. 25.02.2014 Salı günü Saat 16:00’da Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası ziyaret edilecektir. Defterdarlığımızda personelimizce 26.02.2014 Çarşamba günü Saat 09:00’da Kızılay’a kan bağışında bulunulacaktır” dedi.
Paylaş