“Üreticinin sesi olacağım”

Köy-Koop eski Genel Başkanı, Tar-Koop Genel Başkanı ve ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özkurnaz, AKP`den aday adayı olacağını açıkladı. Önceki gün gazetemizi ziyaret ederek, aday adaylığı süreci ile ilgili bilgiler veren Özkurnaz, “Ankara`da üreticinin sesi olacağım” dedi. Özkurnaz, aday adaylığı resmi başvurusunu bugün parti il merkezinde yapacak.

1038
Köy-Koop eski Genel Başkanı, Tar-Koop Genel Başkanı ve ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özkurnaz, 2015 genel seçimleri için iktidar partisi AKP`den aday adayı olacağını açıkladı. 1959 Çanakkale doğumlu olan, ortaokul ve liseyi Çanakkale`de tamamlayan Özkurnaz, 1993-1998 yılları arasında Çanakkale Belediyesi Hizmet Grupları Sosyal Tesisleri Müdürlüğü, 1996-2002 Köy-Koop Birlik Başkanlığı yaptı. 2002 yılında Köy-Koop Genel Başkanı olan Mehmet Özkurnaz, bu görevini 2010 referandumuna kadar sürdürdü. Referandumda `evet` oyu kullanacağını açıklamasının ardından Köy-Kop genel merkez yönetimi ile ters düşen Özkurnaz, bu görevinden istifa etti. Çanakkale ve İlçeleri Süt Üreticileri Birlik Başkanlığı, Tahıl Üreticiler Birliği, Tarla Bitkeleri Üreticileri Birliği ve Meyve Üreticileri Birliği başkanlıkları da yapan Özkurnaz, Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığını da yürüttü. 2012 yılında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Özkurnaz, aynı zamanda MÜSİAD Denetim Kurulu üyeliği de yapıyor. 17 Mart 2012 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılan rozeti ile AKP içinde aktifleşen Özkurnaz, 2015 seçimleri için aday adayı olacağını açıkladı.
 
Başkanların adayı!
AKP milletvekili aday adaylarından Mehmet Özkurnaz, önceki gün gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret ederek aday adaylığı süreci ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. “Aday adaylığı kararımı kooperatif başkanı arkadaşlarımla da paylaştım, onların da onayı ile aday adaylığımı açıklamayı hazırlanıyorum. Üretici birliklerinde üst düzey görevlerde bulunmam benim için büyük bir şanstır. Zaten partimizin iktidarı döneminde Çanakkale, tüm Türkiye`de olduğu gibi tarımda önemli desteklemeler ve ödenekler almıştır. Bunların hızla devam etmesi ve üreticinin sesi olabilmek için aday adayı olmaya karar verdim” dedi.
Paylaş