“Üniversiteler siyasetin malzemesi olmamalı...”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın ÇOMÜ’de ikinci katına çıkılan Kütüphane ve Dökümantasyon ek binasının temelini atmasına, bir tepkide CHP Milletvekili Ali Sarıbaş’dan geldi.ÇOMÜ akademik yılı açılış törenine katılmak için ÇOMÜ’deki programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a devam eden bir inşaatın temelinin attırılması siyasi bir şov olarak değerlendirildi.

314
Birinci katının bitme aşamasına gelen binanın yeniden temelinin atılması kapsamında yapılan tören kamuoyunda, AKP hükümetlerine prim yaptırmak olarak yorumlanırken, CHP’li vekil Ali Sarıbaş ise AKP hükümetinin her şeyi siyasi şova dönüştürdüğünü belirterek; “Üniversiteler siyasetin malzemesi olmamalıdır” dedi.
 
ÇOMÜ Akademik açılış törenine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından temeli atılan, Kütüphane ve Dökümantasyon Ek Binasının yaklaşık bir ay önce inşaatına başlanarak birinci katının bitme noktasına gelmesine rağmen yeniden temel atma töreni programına alınmasına tepki gösteren CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, bu tür girişimleri bir siyasi şov olarak değerlendirdi. Birinci katının bitme aşamasına gelen binanın yeniden temelinin atılması kapsamında yapılan tören kamuoyunda, AKP hükümetlerine prim yaptırmak olarak yorumlanırken, CHP’li vekil Ali Sarıbaş ise AKP hükümetinin her şeyi siyasi şova dönüştürdüğünü söyledi.
 
Üniversitelerin siyasetin malzemesi olmaması gerektiğini belirten Sarıbaş; “Artık her şey siyasi şova dönüşmeye başladı. Son yıllarda şovlarla bazı yerlerin birkaç kez açıldığını da görüyoruz. Bu anlamda üniversiteler siyasetin malzemesi olmamalıdır. Herşeyi siyasi bir şova dönüştürmek özellikle bilim yuvalarına uygun değildir. Bu anlamda kat çıkılan Kütüphane ve Dökümantasyon ek binasının, siyasi bir kimlik tarafından yeniden temelinin atılması son derece yanlıştır. Bundan nemalanmak çok doğru değil ve etik değildir diye düşünüyorum. Bunu Çanakkale ve Türkiye geçmişte bir çok kez yaşamıştır ve bilincindedir. Halk bunu değerlendirecektir. Üniversitedeki yetkililerde bunun doğru olmadığı kanısına varırlar diye düşünüyorum” dedi.
Paylaş