“Üniversite Hastanesi’nde İcap nöbetleri niçin ödenmiyor...”

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkan Yardımcısı Sadi Kaynak ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde icap nöbet ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle idarecilere çağrı yaparak bu hakkın teslim edilmesini talep etti. Kaynak; ”Çalışanların emeğinin karşılığının üstüne kalem çekerek, yokmuş gibi davranmak kimsenin haddi ve hakkı değildir. Böyle bir yöntemle de sorun çözülmez” dedi..

965
Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkan Yardımcısı Sadi Kaynak ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışanların icap nöbeti ücretlerinin adeta yok sayıldığını ve ısrarla üzerine kalem çekilmeye çalışıldığını belirterek bu konuda kanuni düzenlemenin olduğunu bu ücretleri ödemeyenlerin yasaya aykırı davranarak suç işlediklerini söyledi.
 
Türk Sağlık Sen Çanakkale Şubesi Başkan Yardımcısı Sadi Kaynak yapmış olduğu yazılı açıklamasında şunları kaydetti;”Öncelikle belirtmek isteriz ki, çalışanlar burada yasal haklarını talep etmektedirler. 30.01.2010 tarih ve 27478 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Tam Gün Kanunu ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 33 üncü maddesi değiştirilmiş ve izin kullandırılmayan icap nöbetlerinde ücret ödenmesi şu düzenleme ile hükme bağlanmıştır.’İcap nöbeti tutan ve bu nöbet karşılığında kurumunca izin kullanmasına müsaade edilmeyen memurlar ile sözleşmeli personele, izin suretiyle karşılanamayan her bir icap nöbeti saati için, icap nöbeti süresi kesintisiz 12 saatten az olmamak üzere, yukarıda nöbet ücreti için belirlenen ücretin yüzde 40`ı tutarında icap nöbet ücreti ödenir.’ Söz konusu hükmün üniversitelerin yataklı tedavi kurumlarında çalışan ve 4.11.1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50 nci maddesinin (e) bendi kapsamında bulunanlar hakkında da uygulanacağı belirtilerek üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına da bu ücretlerin ödeneceği yasal olarak düzenlenmiştir.Durum gayet açıktır. Her şey ortadadır. Kanuni düzenleme varken bu ücretleri ödememek yasaya aykırı davranmaktır, suç işlemektir”
Paylaş