“Üniversite bir tek personelini işten çıkarmamıştır”

801
ÇOMÜ’nün işçi çıkardığı şeklinde kamuoyunda yer alan iddialara yanıt veren ÇOMÜ yönetimi açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyunda bazı iyi niyetten uzak kişilerce Üniversitemizin işçi çıkardığı iddiaları seslendirilmektedir. Basın yayın kuruluşlarında da sıklıkla yayılan bu dedikoduların gerçekle uzaktan veya yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Üniversitemiz bir tek personelini dahi çıkarmamıştır, çıkarmayı düşünmemektedir. Eğer kasıt Üniversitemizin aldığı hizmetlerde çalışan şirket elemanları ise bu kişiler ÇOMÜ’nün değil, yüklenici şirketlerin elemanlarıdır. Bu konuda yasa kurumumuza herhangi bir yetki vermemektedir.
 
Güvenlik hizmetleri ihalesi gerçekleştirilmiştir ve bu hizmet aksamadan sürmektedir. Temizlik ve diğer hizmet alımları ise Sendika’nın başvuruları nedeniyle gecikmiştir. Gecikme nedeniyle hizmet alımında 10 günlük bir aksama yaşanacağı anlaşılmaktadır. Bizden kaynaklanmayan bu gecikmenin “Üniversite işçi atıyor” şeklinde yorumlanması yanlış olmanın ötesinde konu ile ilgisiz bir durumdur. Üniversitemiz hizmet aldığı şirket personelinin işe devamı konusunda herhangi bir yetkiye sahip değildir. Ancak yenilenecek ihale geçtiğimiz yıl almış olduğumuz hizmetin gerektirdiği personel sayısını bile aşacak mahiyettedir. Başka bir deyişle ÇOMÜ hizmet alımları yoluyla geçen yıldan daha fazla insanın istihdam edilmesine dolaylı yoldan da olsa katkı sağlamış olacaktır. Bu bağlamda Üniversitemizi suçlar mahiyette açıklamalar yapan siyasilerimizi, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, sendikacıları ve gazetecileri bu hususta daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Nihayetinde gelinen tabloda mağdur olan işçiler kadar Üniversitemiz de olmuştur.”
Paylaş