“Ülkenin geleceği için İhsanoğlu’na oy verin”

CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, MHP İl Başkanı Mustafa Doğan ve DP İl Başkanı Melih Fenercigil, mutlu bir Türkiye için seçmenlerden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na oy vermesini istedi.

657
 
 
Truva Oteli`nde basın mensupları ile bir araya gelen CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, MHP İl Başkanı Mustafa Doğan ve DP İl Başkanı Melih Fenercigil Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundular. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; “CHP, MHP ve DP İl Başkanları olarak Türkiye`de demokrasinin, geleceği, Cumhuriyetimizin temel değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun şahsında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beraber hareket ediyoruz. Seçim öncesi hep birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Umudumuz birinci turda adayımız Cumhurbaşkanı olarak seçilecektir. Türkiye`nin yarınlarına hep birlikte güvenle bakacağız. Ülkemizin geleceği için birlik ve beraberliği devam ettireceğiz” dedi.
 
Doğan; “Omuz omuzayız”
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı olması için omuz omuza olduklarını ifade eden MHP İl Başkanı Mustafa Doğan; “Partilerimizin üst yönetimlerin aday belirlemede Türk milletine Türk milletinin hasretlerine özlemlerine kadar aday belirlemeye uğraştığını ve bunu başardıklarını gözlemledik. Biz Milletin adayını destekleyen partiler olarak tüm gücümüzle Cumhurbaşkanı adayımızın arkasında olduğumuzu hatta biraz daha ileriye giderek öyle bir hale geldi ki bu ülke onun önüne geçebilmek için partimize dahil tüm insanları hatta ülkemizin bütünlüğüne inanmış tüm insanları ve birlik beraberliğimize inanan tüm aydınların partisi ne olursa olsun bu meseleye omuz vermeye çağırıyoruz. Bayram süresince birçok yer gezdim ve bu meseleye omuz veren çok insan gördüm özellikle insanların toplu olarak yaşadığı yerlerde bu mesele çok konuşuluyor. Birbiriyle aynı görüşte olan iki insan bir masa etrafında saatlerce tartışıyor ama bana göre bu yanlış insanlar dağılıp bunları geniş kitlelere ulaştırmalı” diye konuştu.
 
Fenercigil; “İhsanoğlu`nu desteklemeye davet ediyoruz”
Seçmenleri Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`nu desteklemeye davet eden DP İl Başkanı Melih Fenercigil şu şekilde konuştu: “Bu tür toplantıları beldeler ve köyler olmak üzere çeşitli yerlerde düzenliyoruz burada da Cumhuriyet Halk Partisinin düzenlediği toplantıdayız. Ülkede hanımlarımızın kahkahası konuşuluyor. İlkokul çağındaki çocukların Bonzai gibi bağımlı maddeler ile kendilerini uyuşturduğu ekonomi sıkıntıdan eşlerini öldüren erkeklerin çok olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu saçmalıklardan kurtulmanın en yakın basamağı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi. Herkesi yeni Türkiye’nin kapısını aralayacak olan ortak adayımız Ekmeleddin İhsanoğlunu desteklemeye davet ediyoruz.”
 
Soydan; “Mutluluğu bile hazmedemiyorsunuz”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın, `Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak` şeklindeki sözlerine tepki gösteren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “İlk defa halkın seçeceği bir Cumhurbaşkanlığına giriyoruz. Bu seçimi çok önemli kılan bir nedeni de 10 Ağustostan sonra nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz? Bunun tercihini yapacağız. Ey Bülent Arınç o beslediğinin IŞİD militanların elindeki konsolosun annesinin sabaha kadar ağladığını biliyor musunuz. Berkin Elvan`ın Ali Korkmazın senin sırtını sıvazladığın polislerin şehit ettiği çocukların analarının sabahlara kadar ağladığını biliyor musun? işte sizin yarattığınız Türkiye Bu mutluluğuna bile hazmedemiyorsunuz. Sen onu söyleyeceğine koruyamadığınız katledilen kadınlara ağla. Onları koruyun onları mutlu edin sizin yaratmanız gereken Türkiye bu Türkiye. Eğer 10 Ağustostan sonra Recep Tayyip Erdoğan`ın padişahlığına onay verirse bu ülke böyle bir Türkiye bizi bekliyor” dedi.
 
“Namusunuza laf ettirmeyiniz”
Soydan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben Buradan AKP`ye oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum. Öncellikle AK Partiye oy veren ahlaklı namuslu kadınlara sesleniyorum namusunuzu koruyun namusunuza laf ettirmeyin eğer o sandığa gidip de hala namusunuzu sorgulayan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirseniz bundan sonra bu ülkede sizin namusunuz Bülent Arınç’tan sorulacak eğer böyle bir ülkede yaşamak istemiyorsanız ve çocuklarınızla mutlu olmak istiyorsanız yapacağınız bellidir.”
 
“Mutlu bir Türkiye için Ekmeleddin İhsanoğlu deyin”
“Bir başka mesele ise İstanbul AK Parti il Binasına asılı bir pankartta `yeni Türkiye`nin Cumhur Reyisini seçiyoruz` yazılı. Burada bir karar vereceğiz ya kadınların sokaklara çıkamadığı kadınların çarşafla gezdiği kadınların erkeklerin arkasında yürümek zorunda kaldığı yeni Türkiye’nin Cumhur reisini seçeceğiz. Ya da hep birlikte Mustafa Kemal Atatürk`ün Türkiye’sinin Cumhurbaşkanını seçeceğiz” diyen Soydan; “Bu seçim bunun için çok önemli. Eğer kadınlar gözyaşı dökmek istemiyorsa eğer insanlar mutlu olmak istiyorsa yapacakları şey belli. Her sokakta gezen kadına ahlaksız deniliyorsa senin gibi ağlayan adama ne demeli? Sen o ağlayan insanların evine gittin mi? o ağlayan insanların derdini dinledin mi? dinlemedin. Sen hiç kol kola girdiğin PKK`lı teröristlerin şehit ettiği şehit annesinin nasıl ağladığını biliyor musun? Onun için buradan bütün millete sesleniyorum eğer huzurlu mutlu bir Türkiye istiyorsanız Ekmeleddin İhsanoğlunu desteklemenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Sarıbaş; “Kadınlarımız sandıkta cevap vermelidir”
Kadınların 10 Ağustos seçimlerinde AKP hükümetine `Bizim haklarımıza karışmayın` diyerek sandıkta cevap vermesi gerektiğini kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Bu ayın 10’da başlayacak ve ilk turu bitecek olan, gönlümüzde de inşallah ilk turda form grafiği her geçen gün yükselen Ekmeleddin İhsanoğlu bey’i tanıtmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Aslında ben olayı şöyle tarif etmek istiyorum. Bir çerçeve ile genel başkanımız ve genel başkanlar dolaşıldı. Tüm sivil toplum kuruluşları ve örgütleri halkın çeşitli katmanlarının görüşleri ile bir çerçeve çizildi. Bu çerçeve içinde çok önemli şeyler vardı. Bir tanesi 12 yıldır AKP iktidarıyla Recep Tayyip Erdoğan ile demokratik anlamda antidemokratik anlayışla diktatörlüğe götürten bir çerçeve vardı. Yıllarca bu ülkede kadınlar üzerinden siyaset yapıldı. Önce kadına türbanı yanı başörtüsüyle başladı. Sonra onun çocukları ile nasıl doğum yapacak. Ve kaç adet ve yatak odasına kadar nasıl çocuk yapılacağına kadar özel hayata müdahale etti. Daha sonra 5 yaşındaki hamur halindeki çocukları alıp ben onları nasıl yetiştireceğim diyerek bu ülkede dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğini işaret etti. Kadınlara şiddet ve ölümlerde bir yasal düzenlemelere bile müdahale etmedi. Artık kahkahalar ve yaşam tarzı üzerinden siyaset yaparak kadın üzerinden siyaset yapmaya devam etti. Artık kendi beyinlerindeki kadın profilini ortaya çıkarmaya başladılar. Artık kadınlarımız 10 Ağustos seçimlerinde onlara bizim haklarımıza karışmayın diyerek sandıkta cevap vermelidir” dedi.
 
“Halkımız Erdoğan’a oyunu vermemeli”
Sarıbaş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Recep Tayyip Erdoğan ise 12 yılda insanları öyle bir hale getirdi ki, gündemi değiştirerek insanları gündemi unutturmaya çalıştırıyor. Aslında Recep Tayyip Erdoğan bütün ülkede hepimizin barışını yok etmiştir. Ülkeyi ayrılıkçı hale getirmiştir. Hiçbir zaman Türk’üm dememiştir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım dememiştir. Türkiye’de kardeşlikten bahsetmemiştir. Benim ülkem demeyerek hep ayrıştırıcı olmuş ve hep bu siyaset ile bu ayrıştırıcılık ile oy hesabı yapmıştır. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan böyle bir ülke yaratırken, benim halkım, benim memurum, benim köylüm diyerek bugüne gelmiştir. Ama gerideki iki seçimde bunları söylememiştir. Sendikalar sivil toplum kuruluşları yok olmuştur. İşveren sendikalar susturulmuştur. Yani halkın sesini demokratik olarak baskı altına almıştır. Artık Recep Tayyip Erdoğan Türk halkını döven, Türk halkına hakaret eden onu tokatlayabilen onu polisle günü geldiğinde içeriye atan, rantla cebini dolduran bir diktatör haline gelmiştir. Artık devletin başına böyle bir insan seçip seçmemeyi düşünmeliyiz. İslam dünyasında tek kalan, komşuları ile tek kalan, IŞİD’in bile İstanbul’da eğitim verip, daha sonra bu 150 bine yakın elemanın IŞİD’e katılacağı söyleniyor. Müslüman kardeşlerin desteklendiğini, IŞİD’in desteklendiğini Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye tarafından desteklendiğini bal gibi biliyoruz. Böyle bir insanın ülkeyi tekrar nereye götürebileceğini düşünerek oyumuzu kullanacağız. Onun için halkın sevemediği diktatör dediği, dört bakanın fezlekesini meclise getirmeyen bir Başbakan var. O yüzden artık çerçevesi çizilen ve içine Ekmeleddin bey’i koyarak onu seçeceğiz. Halkın Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu vermemesini ve sandığa gitmesini, sandıkta da doğru bir şekilde oyunu kullanmasını rica ediyorum.”
 
Üçpınarlar; “10 Ağustos günü Türkiye’de bir devir kapanacaktır”
Eski Çevre Bakanı Hamdi Üçpınarlar ise; “Ben bundan 2-3 yıl evvel medya gurubu arkadaşlarla sohbet ederken Kanyak fabrikasında gördüğümüz rantı görünce yüreğim sızlıyordu. Arkadaşlar çok konuya değindi fakat değinip de açmadıkları bir konu var. Bir konsolosluğun basılması ve orada çalışanları rehin almak demek o ülkenin işgal edilmesi demektir. Buna duyarsız kalan bir toplum. Benim yüreğimi sızlıyor. Ben veya o bu ülkeyi uyuşturmuş bu ülkede yaşamak bana zor geliyor. Buna sessiz kalan buna tepki göstermeyen bunun için mücadele etmeyen insanlar benim yüreğimi sızlattı. Bunun için Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi değil. Benim mi onun mu? seçimi yapılıyor. Ben yıllardır siyaset yapan bir insanım ve yüreğim buna çok sızlıyor. Buradan söylemek istediğim tek şey şudur. 10 Ağustos günü Türkiye’de bir devir kapanacaktır. Bir hadise ortaya atılacaktır ve bir kurtuluş mücadelesi verilecektir. Halkımız ne pahasında olursa olsun sandık başına giderek oy vermek mecburiyetindedir” diye konuştu.
Paylaş