“Üç fidan ölümsüzdür”

CHP Kepez Gençlik Kolları, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilerek katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

575
CHP Kepez Gençlik Kolları adına açıklama yapan Recai Mutan ile Seyfettin Kapucu; “`Onlar` gittiğinde sadece üç beden gitmedi aslında.. "Onlar" ın katli sadece bir hukuksal problem gibi algılanıp üzerine anayasal tartışmalar yapılacak kadar basit ve sıradan bir olay hiç olmadı.. Ve maalesef bazıları bunu hiç anlayamadı.. "Onlar" la beraber bu topraklarda bağımsızlık, adalet, hak, hukuk, emek ten yana kim varsa asılmaya yok edilmeye çalışıldı.. "Onlar" ı katledince fikirlerini de ortadan kaldırabileceğini sananlar ve onların mirasçıları ülkemizi peşkeş çekmekle meşgul.. Aslında 41. yılda göstermelik anayasal düzenlemelerin dışında değişen pek bir şey yok.. 1 Mayıs İşçi Bayramı Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününde İstanbul` da gördüğümüz tablo yeteri kadar açık..
Deniz Gezmiş - Yusuf Aslan - Hüseyin İnan` ı darağacına gönderen kafa ile 17 yaşındaki Dilan Alp`in kafasına biber gazı bombası atıp kafatasının kırılmasına sebep olduktan sonra "Militandı" veya "Orantılı güç kullanıldı" diyen kafa tam olarak aynı kafadır. Cumhuriyet Halk Partisi Kepez Gençlik Kolları olarak Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan`ın bizlere bıraktığı mirasın değerinin farkındayız. O gün onların asılması için el kaldıranların hiçbirinin adı hatırlanmazken onların adı hem kalbimizde, hem bilincimizde kalmaya ve yaşamaya devam edecektir” dediler.
Paylaş