“Türkiye’yi hep birlikte, yeniden inşa edeceğiz”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale Milletvekili Adayları, dün gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret etti. Adaylar seçim çalışmaları hakkında bilgiler vererek izlenimlerini anlattılar. HDP Çanakkale Milletvekili Adaylarından Leyla Yavuz, Türkiye`de mevcut sistemin tamamen ranta yönelik hareket ettiğini belirterek; “Eğitimden, sağlığa, kadınların sorunlarından, emekçilerin sorunlarına o kadar çok sorun var ki, Türkiye`nin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. HDP`nin `Yeni Yaşam` projesi ile Türkiye`yi hep birlikte, yeniden inşa edeceğiz” dedi.

596
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çanakkale Milletvekili Adayları Özlem Ergun Açanal ve Leyla Yavuz, HDP İl Eş Başkanı Şehmuz Aslan ve Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız dün seçim ziyaretleri kapsamında gazetemiz Çanakkale OLAY`ı ziyaret ettiler. Seçim çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Leyla Yavuz, Çanakkale`de çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek; “Kendimizi iyi anlattığımız zaman halktan karşılığını görüyoruz. Mesela Çanakkale`de `oy vermem ama barajı geçmenizi istiyorum` diyenler de var. Çünkü barajın aşılamaması durumunda Türkiye`nin bir krize sürükleneceğini herkes görüyor. Şu anda seçim ziyaretleri kapsamında STK`ları dolaşıyoruz. Bu ziyaretler bittikten sonra köy köy, mahalle mahalle dolaşacağız. Seçimden öncede seçimden sonrada halkın içinde olacağız. Oy versin ya da vermesin herkese bir yerde dokunacağız. HDP`ye önyargıları olan vatandaşlarımız varsa bu önyargıları da kıracağız” dedi. Türkiye`de tamamen ranta yönelik bir sistemin olduğunu ifade eden Yavuz; “Eğitimden, sağlığa, kadınların sorunlarından, gençliğin sorunlarına o kadar çok sorun varki, Türkiye`nin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. En önemli sorunlardan biri de çevre sorunu. Eğer çevre yok olursa, ne barıştan, ne eşitlikten, ne de kardeşlikten bahsedebiliriz. Bir yaşam alanımız yoksa bunların hiçbirinden söz edemeyiz” diye belirtti.
 
 
“İnsan ve canlı merkezli bir seçim bildirgesi oluşturduk”
HDP Çanakkale Milletvekili 1.sıra Adayı Özlem Ergun Açanal, HDP`nin yeni yaşam bildirgesinde dokunulmayan hiçbir alanın olmadığını belirterek; “Partimiz uzman bir ekiple çalıştı. Sorunların tespiti buna dair çözümler çok iyi belirlendi. Eğitimden, sağlığa, köylülerin sorunlarından, taşeron işçilerin durumuna kadar bir çok konu bildirgede ele alındı. Çevre sorunu ve doğadaki diğer canlılarda ele alındı. Bildirgemiz tamamen insan ve canlı merkezli oluşturuldu.” dedi. Emek Partisi Çanakkale İl başkanı Ercan Adsız ise merkezi yönetimlerin halktan uzak, rant politikalarını temel aldığını ifade ederek; “Merkezi yönetim yerelin koşullarını gözetmeden orası için planlar yapıp uygulamaya koyuyor. Tamamen ranta yönelik hareket ediyor. HDP`nin savunduğu yerelden yönetim anlayışı ise, halk meclisleriyle yereldeki halkın söz sahibi olduğu bir anlayış. Bu yüzden HDP`nin savunduğu yerelden yönetim anlayışı her yerel için olduğu kadar Çanakkale özelinde de çok önemli” dedi.
Paylaş