havadurum

“Türkiye’nin örnek belediyeleri CHP’dedir”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi`nin başlatmış olduğu Kardeş Belediye Projesi kapsamında Çanakkale`ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Örgütü`nü ziyaret ederek partililere seslendi.

854
CHP İl Örgütü ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Parti binasında gerçekleşen ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz; "Önümüzdeki seçimlerde gerek belediyelerimiz arasındaki dayanışmayı gerekse örgütlerimiz ve belediyelerimiz arasındaki dayanışmayı güçlendirerek yurdumuzun ve ülkemizin üstüne bir karabasan gibi çöken bu iktidardan kurtulacağız. Kardeş Belediye Projesi`ni başlatan Genel Başkan Yardımcımız sayın Veli Ağbaba`ya Çanakkale İl Örgütü olarak teşekkür ediyoruz. Çanakkale`de biz elimizden gelen herşeyi yapacağız. En iyi sonuçları alacağız bundan kuşkunuz olmasın" dedi.
 
"Türkiye`nin en örnek belediyeleri Cumhuriyet Halk Partisi`ndedir"
Proje ile ilgili bilgiler veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise; "Cumhuriyet Halk Partisi yerel yönetimler olarak Genel Başkanımızın talimatıyla Kardeş Belediye Projesi başlattı. Küçükkuyu, Bozcaada ve Geyikli`de kardeşlerimizle buluştuk. Bozcaada ile Karşıyaka Belediyemiz kardeşlik yaptı. Küçükkuyu`da Edremit Belediyesi ile kardeş yaptık. Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Türkiye`nin en örnek belediyeleri Cumhuriyet Halk Partisi`ndedir. Türkiye`de en başarılı belediye başkanları, sosyal demokrat belediye başkanları. Çanakkale Belediye Başkanımız ve Çanakkale`deki belediyelerimiz Türkiye`deki birçok örnek uygulamayı yapan, sadece belediyeciliği çöp toplamaktan, su getirmek ve asfalt yapmak değil halka dokunmak olduğunu ortaya koyan anlayışla Çanakkale`de hizmet ediyorlar. Türkiye`de nerede belediye başkanı var ise ve nerede örnek proje var ise bunları Cumhuriyet Halk Partili belediyeler yapmıştır. Birçok ilki Cumhuriyet Halk Partililer gerçekleştirmiştir. Çanakkale`de olmak üzere birçok yerde başarılı projelerimiz var. Bizim meselemiz bunların bilinir kılınması ve Çanakkale`de gördüğümüz örnek projeyi Giresun`da uygulayacağız. Giresun`da gördüğümüz örnek projeyi Çanakkale`de uygulayacağız. Bozcaada`da gördüğümüz projeyi bir başka ilde uygulayacağız. 2015 seçimlerine girerken amacımız Cumhuriyet Halk Partisi`nin nasıl yönetildiğinin ve neler yapabildiğini bütün Türkiye`ye göstermektir. Genel Merkezimiz Türkiye`nin geleceği ile ilgili bir çok proje üretiyor ama yerel yönetimleri nasıl yönettiğimizi Türkiye`ye göstererek oy isteyeceğiz" diye konuştu.
 
"Hedefimiz seçimlerde başarı elde etmek"
"Türkiye önemli bir süreçten geçiyor" diyen Ağbaba; "Biz bunun bilincindeyiz. 2015 seçimlerine girerken hep beraber el ele kol kola vererek dayanışma içerisinde milletvekillerimizle birlikte 2015 seçimlerinde başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Son dönemde AKP`nin `Yeni Türkiye` diye bir söylemi var. Başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan yeni Türkiye diyor. Yeni Türkiye derken de belki AKP`nin en başarılı olduğu alan manipülasyon. Ne söylüyorsa tersini yapıyor, özgürlük ve demokrasi diyor ama Türkiye`de yaşayan herkes biliyor ki, Türkiye maalesef dünyada basın özgürlüğü, insan hakları, gelişmişlik sıralamasında çok kötü durumda. Türkiye izlenen politikalar neticesinde bir Orta doğu ülkesi konumuna itildi" şeklinde konuştu.
 
"CHP laik Cumhuriyetin güvencesidir"
Laik demokratik Cumhuriyetin en büyük savunucusunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna dikkat çeken Ağbaba şu şekilde konuştu: "Haksızca zaman zaman eleştirilse de Cumhuriyet Halk Partisi laik Cumhuriyetin güvencesidir. Onun için bunu güçlü kılmalıyız ve parçalanmadan bölünmeden güçlü çıkmalıyız. Çünkü AKP`nin kurmaya çalıştığı Yeni Türkiye rejimi bir dikta rejimidir. Yeni Türkiye`yi görüyoruz. Kaçak sarayların, binlerce odası olan binaların ve onlarca uçakların olduğu bir Türkiye. Yeni Türkiye`de yoksula, yandaş olmayana, AKP dışında düşünen farklı insanlara yer yok. Bu nedenle laik demokratik Cumhuriyete inanan herkesin özelikle Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün bu anlamda çok daha fazla mücadele etmesi gerekiyor. Biz hep birlikte 2015 seçimlerinde çok farklı bir sonuç elde etmeyi umuyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz."
 
 
Gökhan`ı ziyaret etti
CHP İl binasının ardından Çanakkale Belediyesi`ni de beraberindeki bir heyet ile ziyaret eden Ağbaba, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve çalışanlar tarafından karşılandı. Ziyarette konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan "Bugün Ankara`dan gelerek bizleri sevindiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Veli Ağbaba ve Avcılar Belediye Başkanımız Handan Toprak Belli, Buca ve Bergama Belediye Başkan Yardımcılarımız belediyemizi ziyarete geldiler. Çanakkale Milletvekillerimiz de burada bizlerle birlikte. Partimizin programı doğrultusunda Çanakkale ilindeki CHP`li Belediyeleri ziyaret ediyorlar. Aynı zamanda da yanlarında kardeş belediye başkanlarını da getiriyorlar. Bu da partimizin yeni bir uygulaması belediyelerimizi kardeş belediler olması noktasında bir uygulama. Çanakkale`mizin kardeş belediyesi ise Konya`nın Tuzlukçu belde belediyesidir. CHP`li belediyeler, sosyal demokrat belediyeler, Türkiye`nin en başarılı belediyeleridir. Bunu iddia ediyorum. Bizler hep belediyelerimizin başarılarını, partimizin iktidar neler yapabileceğinin bir göstergesi olarak sunacağız. Partimize katkı vereceğiz, bizim çalışmalarımızla partimizin iktidara geldiğinde sosyal, kültürel, toplumsal hatta ekonomik konularda bizleri örnek göstererek program yapacaklar. Dolayısıyla bu ziyaret bizler için önemli, kendilerine teşekkür ediyorum. Medya işgal altında. İktidarın işgali altında olduğu için CHP`li belediyeler seslerini duyuramıyorlar. Ama Türkiye`de birçok ilke imza atan belediyeler sosyal demokrat belediyelerdir. Artık, örgütlerimiz vasıtasıyla bunları duyuracağız. Değerli televizyon ve gazeteler de buna katkı verecektir" dedi.
 
"Umarım Gökhan`ın başarısı, genel seçimlere de yansır"
Ziyarette konuşan CHP`nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba ise, "Kardeş Belediye projesi, bizim çok önemsediğimiz bir proje. Çanakkale Belediye Başkanımız da hem büyüklüğü hem de tecrübesiyle bölgede ağırlığı olan bir belediye başkanıdır. Çanakkale`de örnek projeler yapılıyor, seçimlerde de büyük bir başarı elde etti, umarım başkanımızın bu başarısı gelecek seçimlere de yansır. Tabi hakikaten bölgemize baktığımız zaman bir yerde CHP`li belediye olup olmadığını anlayabiliriz" dedi.
 
"Çanakkale, Türkiye`nin en güzel kenti"
Ziyarette bir gazetecinin "Çanakkale`de büyük bir arazi vardı ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan TOKİ ile büyük bir savaş vererek o arsayı büyük bir park yaptı. Başka belediyelerde de bunlar oluyor mu?" sorusu üzerine ise Ağbaba, "Bunlar CHP`li belediyelere özgü icraatlardır, AKP`li belediyeler olsa AVM yaparlardı herhalde. Belediye Başkanımızın kordon projesi de Türkiye`deki en önemli projelerden biridir. Çanakkale`mize çevre dostu yeşil bir belediye kazandıracak. Yani Sadece belediyeciliği asfalt yapmakla görmüyor, sadece beton dökmekle görmüyor, Çanakkale Belediye Başkanımız belediyeciliği, halka dokunmak, halkla iç içe olmak olarak görüyor, yapmış olduğu sosyal projelerle hem istihdam sağlıyor hem kenti güzelleştiriyor ve Türkiye`nin en güzel kentlerinden biri olan Çanakkale`yi daha da yaşanabilir bir kent haline getiriyor. Ben gittim her yerde övünerek söylüyorum, CHP`li belediyeler en başarılı belediyelerdir. Bizim problemimiz kendi artımızı göremiyor oluşumuzdur. Nerede bir mağduriyet varsa CHP`li belediyeler orada. Kobane`de CHP`li belediyeler var, Ezidi`lerin yanında CHP`li belediyeler var, yıllardır yok edilmeye çalışılan Türkmen`lerin yanında CHP`li belediyeler var. Van depreminde CHP`li belediyeler vardı, bakın Soma`daki insanların mağduriyetini gidermek için yine CHP`li belediyeler onların yanında yer aldı. Nerede bir mağduriyet varsa, kendi seçmeni olsun olmasın, kendilerine oy versin vermesin, onların yanında yer almaya çalışıyorlar. Ben Çanakkale`ye en son 2004 yılında geldim, ondan sonra hakikaten önemli bir mesafe kaydetmiş, Çanakkale çok güzelleşmiş. Ben katkısı olan belediye meclis üyelerimize ve belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
 
“Gelibolu başarılı bir belediye”
“Batıdan Doğuya Kardeş Belediyeler Projesi” kapsamında Gelibolu Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başkan Özacar`ı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı, “Gelibolu, bizler için çok önemli ve başarılı bir belediye” dedi. CHP İlçe Başkanı Yonus Kaya, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis ve il genel meclis üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gelibolu, Türkiye’nin batıya açılan çok önemli bir penceresidir” benzetmesinde bulundu. Ağbaba, “Bu birikim ve başarıdan başka belediyelerin de faydalanmasını istiyoruz. Genel Başkanımızın verdiği talimatla kardeş belediye projesini gerçekleştiriyoruz. Kardeş belediyecilik fikri, sadece belediyeler arası araç, teçhizat veya donanım paylaşımının çok ilerisinde bir düşünce olarak doğmuş olup, belediyecilik uygulamalarını bir fikir birliği, bir vizyon birliği olarak geliştirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar, da, tüm kısıtlı imkanlara rağmen, yılmadan usanmadan Gelibolu’yu modern bir kent haline dönüştürmek için mesai harcadıklarını vurguladı. Belediyelerin arasındaki eşgüdüm ve koordinasyonu artırmak, belediye hizmetlerinde ortaklık ve standartlaşma yaratmak adına geliştirilen “Kardeş Belediyeler Projesi”nin başarılı olması için üzerlerine düşen sorumluluğu almaya hazır olduklarını ifade eden Başkan Özacar, projenin dayanışmanın yaygınlaştırılmasına önemli katkılar sunacağına inandığını belirti. Başkan Özacar, ziyaret sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya Gelibolu’yu simgeleyen çini işlemeli özel bir plaket sundu.
Paylaş