havadurum

“TSO`daki toplantıda konunun muhatabı da olmalı”

CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, dün yapılan ilçe başkanları toplantısında TSO`da yapılan toplantıya değindi. Karagöz burada yaptığı açıklamada TSO yönetimine de ince bir mesaj verdi. Karagöz, “Toplantıda yerel yönetim hizmetleri konusunda muhatabın mutlaka o toplantıda olması gerektiği konusunu ısrarla belirttik” dedi.

389
Cumhuriyet Halk Partisi`nde ilçe başkanları bir araya geldi. Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz ile Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder`in katıldığı toplantıda, bazı il yöneticileri ve ilçelerdeki parti başkanları hazır bulundu. Yerel seçimlere hazırlık konusunda aday belirleme ile ilgili ortak bir irade ortaya koymak amacıyla yapılan toplantıda açılış konuşmasını İl Başkanı Hamza Karagöz yaptı. “Hepimizin bildiği gibi CHP olarak yerel seçimlere hazırlık temelinde zaman zaman toplantılar yapıyoruz, zaman zaman kamuoyu açıklamaları yapıyoruz” diyen Karagöz, “Her zaman söylediğimiz gibi CHP`de tabanın iradesinin hakim olması konusunda ilkesel olarak seçim dönemlerinde bu yolu izlemektedir. Bu dönem de yine genel merkezimizde oluşturulan 5 kişilik bir yerel seçim komisyonunun hazırlıkları temelinde il il görüş alınmaktadır. Bugüne kadar 63 ilimizin görüşü alındı, ayın 5`ine kadar da diğer 18 ilin görüşü alınacak. Ayın 8`inde de Parti Meclisi`mizce büyük olasılıkla yöntemler konusunda karar verilecek. Çanakkale`nin görüşünü de ayın 5`inde saat 18`de Ankara`da bu komisyonu bildireceğiz. Bugün ilçe başkanları ile aldığımız kararı 2014 yerel seçimlerine hazırlık temelinde aday belirleme yöntemi noktasında aldığımız kararı bu komisyona bildireceğiz. Bu doğrultuda kararların çıkması için gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Bu anlamda CHP`de izlenecek olan yol konusunda, tabanın iradesini ortaya koyarsak yolumuz çok daha aydınlık olacaktır, başarılı olacaktır. Parti genel merkezimize de teşekkür ediyoruz. Bu yöntem çok demokratik ve bizim de arzu ettiğimiz bir yöntemdir” dedi.
 
TSO toplantısına da değindi
Karagöz açıklamasında ayrıca geçtiğimiz günlerde TSO`da yapılan toplantıya da değinerek, şu açıklamaları yaptı; “Gazetelerde TSO`daki toplantıda Çanakkale`ye yapılacak yatırımlarla ilgili tartışmalar yer aldı. Biz CHP olarak gerek misyonumuz gerekse 25 yıllık aralıksız yerel yönetim hizmetlerimizden dolayı Çanakkale`de geriye dönülmez bir yola girildiği, sosyal demokrat yaşam tarzında, çağdaş yaşam tarzında kent halkının taviz vermeyeceği yapılan anketlerden de anlaşılıyor. Bu anlamda biz, Çanakkale`de yerel yönetim hizmetlerimizin devamını sağlayarak ve yapılan hizmetleri de savunarak seçimlere giriyoruz. Hem yerel yöretim hem de CHP il örgütü bir bütündür kimse de arasını açamaz. Toplantıda yerel yönetim hizmetleri konusunda muhatabın mutlaka o toplantıda olması gerektiği konusunu ısrarla belirttik. Bundan sonraki toplantılarda olmazsa olmazımız olduğunu belirttik. Bu tip toplantılarda yerel ve genel iktidar eleştirilir. Bizler CHP`nin iktidar olduğu yerel yönetimlerin yaptığı hizmetleri savunmakla görevliyiz.”
Paylaş