“Tıp Fakültesine bu yıl başlanması beni mutlu eder...”

800
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Üniversite Rektörlüğünün diyalog çağrısına olumlu yanıt verdi.
 
Mutan, gazetemize yaptığı açıklamada; “Üniversite ile aramızda ana tema olarak Tıp Fakültesi hastanesi yerinde bir anlaşmazlık oldu. Ama biz üniversiteyi, bir binanın ötesinde; orada çalışanlarıyla, öğretim üyeleriyle, öğrencileriyle, kente sunduğu katkılarıyla ele alıyoruz. Kent derken Çanakkale ve Kepez’i bir bütün olarak ele alıyorum. Üniversitenin ciddi anlamda ekonomik katkıları var.
 
Benim mesleğim hekimlik. Ben bu ilde Sağlık İl Müdürlüğü’nde, Tabip Odası’nda, Sağlık Çalışanları Sendikasında yöneticilik yaptım. Ben sağlığın içinden gelen biri olarak, Tıp Fakültesinin ne olduğunu bilen bir hekim olarak burada defans olarak değil ama burada yapılan yanlışlara dikkat çekerek, akan suyun mecrasında akmasına katkı sunduğumu inanıyorum.
 
Üniversitenin Tıp Fakültesi için 2012’de kazma vurulacak denmiş. Ben çok bahtiyar oldum, bir hekim olarak mutlu oldum. Fiziki koşulları sağlıklı, akademik personeli doygun ve doğru, ciddi donanımlı, etkin, bilime katkı sunan, eğitime öğretime optimal düzeyde sunumda bulunan bir akademik personel ve canhıraş çalışan, bildiğim, tanıdığım birlikte çalıştığım yardımcı sağlık personeli ve diğer çalışanların olduğu, mutlu insanların ürettiği bir Tıp Fakültesi Hastanesi tabi ki beni mutlu edecek. Benim karşı çıktığım nokta, polemiği Kepez’de ki bir pazaryeri ve düğün salonu yerine sıkıştırıp, sadece kendi dönemiyle hizmeti sınırlı görenlere,  “ben bugün varım, yarın yokum işte yaparım ederim” diyenlere, bu kentin dokusunun ciddi olarak bozulması anlamında, bu kentte bundan sonra yaşayıp bu kentte ölecek insanlara saygı duyma anlamında bizde kentin hekimliği adına tabi ki bu dokunuşlarımız olacak.
 
Tıp Fakültesinin gideceği yer İstanbul, İzmir değil. Yine Çanakkale sınırları içinde, zannediyorum Terzioğlu Kampüsü’yle yapılacak. Ne mutlu, insanlar İstanbul’a, İzmir’e gitmeyecek. Tüm donanımıyla adam gibi bir hastane olacak. Çünkü şu anki mevcut Tıp Fakültesi Hastanesi, 75 yataklı kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinden devşirme bir hastane. ÇOMÜ Tıp Fakültesi kuruluş aşamasında iken çekirdek hastane olarak bence bu tip bir hastanede kurulmuş olması bile mutluluk verici.
 
Şunu bilsinler ki; 1980 yılların ortalarında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara’da inşaat barakalarda kuruldu. Gaziantep’te eski 20 yataklı Amerikan hastanesinde, 9 Eylül Üniversitesi’nde neredeyse seraların içinde kuruldu. O yüzden Tıp Fakültesinin böyle bir binada işe başlaması bile bence 1-0 önde başlamak demektir. Buranın ötesinde daha sağlıklı fiziki koşulların yaratılabileceği imkanları bu il istiyor. Çanakkale en iyisine en güzeline layık. Bu yüzden biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Paylaş