“Tesisin yapılmasına müsaade etmeyeceğiz”

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, adada yapılması planlanan sintine tesisi ile ilgili `Dava açacağız` diyen Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı`ya; “Bir yıldır aklın neredeydi?” diye sordu. Başkan Çetin; “Sintine tesisi ile ilgili biz göreve geldiğimizde şirket yetkililerine bu işin içinde olmayacağımızı söyledik. Tesisin kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

1022
 
 
Gökçeada ilçesinde yapılması planlanan sintine tesisi ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, sintine tesisine Kent Konseyi olarak dava açacağını belirten Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı`ya tepki gösterdi. Bir yıl önce tesis ile ilgili sözleşme imzalandığını, o tarihte Bülent Aylı`nın Kent Konseyi Başkanı olduğunu ve o dönemde sesini çıkarmamasına tepki gösteren Çetin; “Bir sene önce sintine tesisini yapacak olan şirket ile dirsek teması olan insanlar, bunun organizasyonun da yer alan insanların söyledikleri inandırıcı değildir. Televizyonlara çıkıp biz sintine için mahkemeye gideceğiz diye şovmenlik yapıyorlar. Bir seneden beri aklınız neredeydi? Şimdi mi Kent Konseyi Başkanı olmak aklına geldi. Gökçeada`da sintine tesisi ile ilgili ne ilk durum var ne de son durum var. Bundan önceki yönetim bir yıl önce 7 Temmuz 2013 tarihinde, Kent Konseyi Başkanlığı`nı yürütün o kişinin döneminde imzalanmış bir sözleşme var. Tam bir yıl önce. O zaman Kent Konseyi Başkanı değil miydi bu kişi? Yani haberi yok muydu bu işlerden? Şimdi kalkınmış ben Kent Konseyi olarak sintineye karşıyım diyor” dedi.
 
“Belediye olarak müsaade etmeyeceğiz”
Gökçeada halkını tedirgin eden sintine tesisinin yapılmasına belediye olarak müsaade etmeyeceklerini ifade eden Çetin; “Biz belediyeyi devir aldıktan sonra sintine ile ilgili olarak bu işi ihale alan arkadaşlara biz belediye olarak buna müsaade etmeyeceğimizi, bu işin içerisinde olmayacağımızı ve sintine tesisinin Gökçeada`ya yapılmaması ile alakalı ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağımızı söyledik. Bunun üzerine sintine ile alakalı herhangi bir gelişme yok. Yani tesisin yapılmasına başlanmadı. Şu an öyle bir durum yok. Bu konu bir anda nasıl alevlendi onu da anlamış değilim” diye konuştu.
Paylaş