“Termik santrale kuru kuruya hayır diyemeyiz”

AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir`in termik santrallerle ilgili yaptığı açıklama kafalarda soru işareti yarattı. AKP Çanakkale İl Teşkilatının düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında basın mensuplarının termik santraller hakkında sorduğu sorulara cevap veren Kaşdemir; “Kuru kuruya hayır diyemeyiz” dedi.

574
AKP Milletvekili Mehmet Daniş`in dilekçe komisyonunda devam eden yoğun çalışmaları yüzünden katılamadığı aylık basın toplantısında AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Kadın Kolları Başkanı ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu.
 
Toplantıda Çanakkale Biga ve Çan bölgesinde yapılması planlanan termik santrallerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Kaşdemir, AKP`nin çevreye en hassas parti olduğunu ve bilimsel verilerin ışığında yol alacaklarını ifade ederek; “Bu konu hassas bir konu. Kuru kuruya hayır diyemeyiz. ÇED süreçleri hukuki süreçlerdir. Nihai karar Çanakkale`deki çevreyi korumaktır. Kuru kuruya biz istemezük zihniyeti sergilemek değildir. İl Çevre Müdürlüğü`nden aldığımız değerler Çanakkale`nin bir çok ile göre hava kalitesinin iyi durumda olduğunu gösteriyor. Tabii ki Çanakkale`nin termik santral bölgesi ve cenneti olmasını istemiyoruz” dedi.
 
 
AKP Milletvekili Mehmet Daniş`in dilekçe komisyonunda devam eden yoğun çalışmaları yüzünden katılamadığı aylık basın toplantısında AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, Kadın Kolları Başkanı ve ilçe belediye başkanları hazır bulundu.
 
Toplantıda Çanakkale Biga ve Çan bölgesinde yapılması planlanan termik santrallerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili İsmail Kaşdemir AKP`nin çevreye en hassas parti olduğunu ve bilimsel verilerin ışığında yol alacaklarını kaydederek: “Bu konu hassas bir konu. Kuru kuruya hayır diyemeyiz. ÇED süreçleri hukuki süreçlerdir. Nihai karar Çanakkale`deki çevreyi korumaktır. Kuru kuruya biz istemezük zihniyeti sergilemek değildir. İl Çevre Müdürlüğü`nden aldığımız değerler Çanakkale`nin birçok ile göre hava kalitesinin iyi durumda olduğunu gösteriyor. Tabii ki Çanakkale`nin termik santral bölgesi ve cenneti olmasını istemiyoruz. Gelişmeyle paralel makul bir şekilde karar alınmalı. Birşeye karşıysanız, neye göre karşı olduğunu bilmelisiniz. Bilimsel veriler ışığı altında karşı koyulmalı. Kimsenin bir menfaati yoktur ve AKP`yi çevre karşıtı göstermek beyhude çabadır” dedi.
AKP`nin aylık toplantısınının açılış konuşmasında İl Başkanı Kutlu teşkilatın yerel seçimler öncesinde çalışmalara hız verdiğini kaydederek, sandık çalışmalarının devam ettiğini ve üye ziyaretlerinin sürdüğünü söyledi. Üye çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Kutlu, yeni 1880 üyenin AKP teşkilatına katıldığını belirtti.
 
Kutlu 43181 üye sayına ulaştıklarını ve yüzde 12`lik hedefi tutturduklarını ifade ederek, Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98`inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 17-18 Mart tarihlerinde Çanakkale`de bulunacağını söyledi.
 
Erdoğan`ın17 Mart tarihinde Biga, Çan ve merkez`de olacağını, 18 Mart`da ise resmi programlara katılacağını kaydeden Kutlu, Biga`da 16 büyük projenin açılışının da gerçekleştirileceğini, İÇDAŞ`ın ziyaret edileceğini, STK`ların katılamıyla bir akşam yemeği gerçekleştirileceğini de söyledi. Erdoğan`ın 18 Mart sabahı stadyum programının ardından, şehit ve gazi aileleri ile bir araya geleceğini belirten Kutlu stadyumda, Biga ve Çan`da gerçekleştirilen programlara Çanakkale halkını davet etti.
AKP Milletvekili İsmail Kaşdemir ise Başbakan Erdoğan`ın Çanakkale`ye her zamanki gibi önem verdiğinin göstergesi olarak programında iki günü ayırdığını ifade ederek ziyaretin Çanakkale`nin lehine olacağını söyledi.
 
Kaşdemir Çanakkale`de AKP teşkilatının tüm kollarının uyum ve huzur içinde çalıştığını belirterek, partinin üye sayısının her geçen gün arttığını söyledi. Kaşdemir AKP`nin yalnızca bir siyasi parti olmadığını, aynı zamanda ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Halkın sevginin teşkilatı motive eden en büyük güç olduğunu belirten Kaşdemir, AK Parti çatısı altında herkese yer olduğunu söyledi.
 
2015 yılı ile ilgili tüm bakanlıkların Çanakkale`ye katkı verdiğini, en büyük desteğin ise Başbakan Erdoğan`dan geldiğini söyleyen Kaşdemir Vali Güngör Azim Tuna`ya da çabalarından dolayı teşekkür etti.
 
“18 Mart`dan sonra havaalanında pist çalışmaları başlıyor”
Kaşdemir Çanakkale kamuoyunun en çok merak ettiği yatırımlar ile ilgili bilgi vererek, havaalanının ihalesinin yapıldığını, 18 Mart`taki yoğun trafiğin ardından pist yapımına geçileceğini ve Çanakkale`nin ihtiyacına cevap verecek bir havaalanı yapılması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
Kaşdemir Troia Müzesi hakkında da konuşarak, müzenin ihalesinin bir usül hatası sonucunda iptal olduğunu, bunun 2-3 ay gibi bir zaman kaybı yarattığını ifade ederek, ihale sürecine başlandığını ve konu ile ilgili Kültür Bakanı Çelik`i ziyaret edeceklerini söyledi.
 
“Selden zarar gören çiftçinin ve üreticinin zararını minimuma indireceğiz”
Kaşdemir Çanakkale`de selden yoğun zarar gören üreticilerin ise zararları ile ilgili tespitlerin sonuçlandığını ve Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçilerin borçlarının ertelendiğini belirterek, önümüzdeki süreçte dere ve köprü anlamında ıslah çalışmaları yapılacağını söyledi. Kaşdemir Çanakkale`ye 1970 yılından sonra en fazla miktarda yağışın son yıllarda düştüğünü belirterek: “Zarar gören çiftçinin ve üreticinin zararını minimuma indireceğiz” dedi. Hükümetin Tarım Bakanlığı kanalıyla çiftçiye destek vererek, üretimin artırılmasını hedeflediğini söyleyen Kaşdemir ekipman ve proje konusunda önümüzdeki süreçte 5 trilyon civarında 21 projenin hayata geçirileceğini duyurdu.
 
Çanakkale-İzmir karayolunun ihale sürecinde olduğunu belirten Kaşdemir, ihale gününü beklediklerini ve Küçükkuyu rampalarının 1000`er metrelik 2 tünelle geçileceğini ve toplamda 21 kilometre olacağını söyledi.
 
İntepe Viyadüğü konusunda ulusal medyaya yansıyan kayma riski hakkında karayolları ile iletişime geçtiklerini kaydeden Kaşdemir tehlikenin çelik kazıklarla engelleneceğini ve tehlikenin geçtiğini söyledi.
 
Çanakkale`de Biga ve Çan bölgesinde yapılması planlanan termik santrallerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili İsmail Kaşdemir AKP`nin çevreye en hassas parti olduğunu ve bilimsel verilerin ışığında yol alacaklarını kaydederek: “Bu konu hassas bir konu. Kuru kuruya hayır diyemeyiz. ÇED süreçleri hukuki süreçlerdir. Nihai karar Çanakkale`deki çevreyi korumak ve çevreye en az zarar verilerek kalkınmayı sağlamak. Kuru kuruya biz istemezük zihniyeti değildir. İl Çevre Müdürlüğü`nden aldığımız değerler Çanakkale`de hava kalitesinin iyi durumda olduğunu gösteriyor. Çanakkale`nin termik santral bölgesi ve cenneti olmasını istemiyoruz. Gelişmeyle paralel makul bir şekilde karar alınmalı. Bir şeye karşıysanız, neye göre karşı olduğunu bilmelisiniz. Bilimsel veriler ışığı altında karşı koyulmalı. Kimsenin bir menfaati yoktur ve AKP`yi çevre karşıtı göstermek beyhude çabadır.
500 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi ile ilgili süreç konusunda da gelişmelere değinen Kaşdemir; proje ile ilgili çok emek sarfedildiğini belirterek, projenin bittiğini, ihalenin an meselesi olduğunu ve Başbakan Erdoğan`ın Çanakkaleye gelmesi ile birlikte TOKİ `de ihale yapılmasının gündeme geleceğini söyledi.
 
Basın mensuplarının 20 Mart`da BDP tarafından aralarında Çanakkale`nin de bulunacağı 31 ilde düzenlenecek olan Kürtlere statü mitingi ile ilgili oluşan genel tepkilerin sorulması üzerine Milletvekili İsmail Kaşdemir miting yapmanın izinler çerçevesinde anayasal bir hak olduğunu ve AKP olarak mitingin engellenmesi noktasında bir tavır sergilemelerinin söz konusu olmayacağını, ama oluşacak güvenlik zafiyetleri konusunda güvenlik birimlerinin gerekli önlemleri alacağını söyledi.
Paylaş